Systemutvecklare mot molnplattformar

Plats
Luleå (Stad), Norrbotten
Annonserat
den 18 februari 2021
Stängs
den 10 mars 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vår forskning bedrivs i nära samarbete med industrier som Bosch, Ericsson, Scania, LKAB, SKF och ledande internationella universitet. Luleå tekniska universitet omsätter totalt 1.8 miljarder kronor per år. Vi är idag 1,700 anställda och 15,100 studenter.

Vi formar framtiden genom nydanande utbildningar och banbrytande forskningsresultat. Med utgångspunkt i den arktiska regionen skapar vi global samhällsnytta.


Vi söker nu fler Systemutvecklare, gärna med erfarenhet av utveckling mot molnmiljöer. Du blir central i arbetet med universitetets förflyttning mot molnbaserade IT-lösningar och nya plattformar för framtida IT-stöd.

Är du i början av din karriär som Systemutvecklare eller har du redan erfarenhet av det? Är du rätt person så har vi utmaningen för dig!

I rollen som Systemutvecklare hos oss på Luleå tekniska universitet blir du en del av vårt Integrations- och utvecklingsteam. Du kommer att samarbeta med alla delar i vår IT-utvecklings- och förvaltningsorganisation. Verksamheten du kommer till är mitt i en tydlig förändring med riktningen inställd mot integrationer och utveckling på molnplattformar.

En stor del av våra tjänster ska levereras på Microsofts Azure-plattform där uppdraget tydligt går ut mot att bygga skalbara lösningar och tjänster. Vi söker dig med intresse av att vara med och utveckla vårt arbete med design och implementation av molnlösningar och realisering av moderna molnkoncept.

Dina dagar består bland annat av att:

  • Realisera nya integrationer men också migrering av befintliga integrationer och applikationer från Java till Microsoft
  • Delta i utvecklingsprojekt som integratör och systemutvecklare
  • Implementera ändringar i produktionssatta system

Vi rekryterar medarbetare som vi tror kan göra skillnad. Utbildning ligger i vårt DNA och hos oss finns stora möjligheter till löpande kompetensutveckling.

Kompetens och erfarenhet:
Du ska ha en examen inom systemvetenskap eller motsvarande, eller annan erfarenhet som bedöms jämförbar.

Du har tidigare erfarenhet av systemutveckling. Meriterande:

  • Erfarenhet av testledning
  • Erfarenhet av att implementera molnlösningar/tjänster
  • Erfarenhet av Microsoft Azure
  • Erfarenhet av arbete i DevOps miljöer.
  • Erfarenhet av .Net/.Net Core, Dev Ops, ARM, Powershell
  • Erfarenhet av Java

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är en strukturerad lagspelare med god problemlösnings- och kommunikationsförmåga. Du har en egen motor som gör att du kan arbeta självständigt och också bidra i olika grupperingar. Att skapa nya kontakter och att stå för ett gott värdskap är en självklarhet för Dig.

För arbetet krävs god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift både på svenska och på engelska.

Omfattning
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Ytterligare information
Du är välkommen att kontakta Peter Danell, chef IT Integration och utveckling via 0920-49 20 15 eller peter.danell@ltu.se

Fackliga representanter
SACO-Kjell Johansson kjell.johansson@ltu.se 0920-49 15 29
OFR-Marika Vesterberg, Marika.Vesterberg@ltu.se 0920-49 17 21

Ansökan
Vi ser helst att du söker befattningen via ansökningsknappen nedan där du bifogar personligt brev samt CV/meritförteckning och examensbevis. Vänligen märk din ansökan med referensnumret nedan. Ansökan samt examensbevis måste vara skrivna på svenska eller engelska.

Sista ansökningsdag: 10 mars 2021
Referensnummer: 576-2021