IT-ansvarig till Svenskt Ambulansflyg

Plats
Umeå (Stad), Västerbotten
Annonserat
den 19 februari 2021
Stängs
den 12 mars 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Har du en bred erfarenhet av att etablera, underhålla och kontinuerligt utveckla IT system, trivs i en dynamisk miljö och vill vara med och bygga upp ett nationellt ambulansflyg i Sverige?

Svenskt Ambulansflyg söker erfaren IT-ansvarig med placering i Umeå.

Om oss
Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg (KSA) bildades 2016, medlemmar utgörs av Sveriges samtliga regioner. KSA:s ändamål är att för medlemmarnas räkning tillhandahålla ambulansflyg dygnet runt, året runt. Syftet är att effektivisera ambulansflyget för att öka patientnyttan och patientsäkerheten genom samordning av gemensamma resurser. KSA har beställt sex stycken EMS utrustade PC-24 flygplan som tillverkas av Pilatus Aircraft Ltd. och levereras under 2021. Flygplanen kommer, tillsammans med piloter, tekniker och medicinsk personal att baseras på beredskapsbaser som blir etablerade på Umeå̊, Stockholm/Arlanda och Göteborg/Landvetter flygplats. Operationerna kommer att koordineras från en flygkoordineringscentral som nu etableras i Umeå̊. Piloter och medicinsk personal kommer att ha beredskap dygnet runt årets alla dagar, redo att på kort varsel påbörja ett flygambulansuppdrag. Operationsområdet kommer att innefatta hela Europa. Flygkoordineringscentral och kansli kommer att sitta i nybyggda lokaler på sjukhusområdet.

Arbetsbeskrivning
I rollen som IT-ansvarig har du det övergripande ansvaret för KSA:s och verksamhetens IT-system och till viss del också tillhörande utrustning. Det handlar dels om att planera, utveckla, vidareutveckla, förbättra, underhålla och ge support till användare i verksamheten vad avser system och hårdvara. Du kommer arbeta med lösningar för kontor och administration såväl som lösningar för flygverksamheten samt med informationssäkerhet, intranet och webbsida. Som anställd i KSA är du en del av ett uppstartsprojekt. Att som IT-ansvarig vara en del i att bygga upp en effektiv verksamhet i en dynamisk och komplex miljö kräver både problemlösartänk, kunskap och erfarenhet. Det finns goda möjligheter att utforma både tjänst och arbetsuppgifter.

Du rapporterar till förbundsdirektören och kommer att arbeta nära honom i alla frågor rörande ITsystem och säkerhet.

IT-ansvarig Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg (KSA)

Kvalifikationer
För att trivas hos oss och lyckas som IT-ansvarig tror vi att du, förutom adekvat utbildning, har bred erfarenhet av IT-arbete, gärna från flera olika områden. Du gillar att arbeta både strategiskt och operativt och har förmågan att växla mellan dessa, liksom att växla mellan projektarbete i grupp och arbete på egen hand. Du är bra kommunicera, internt och externt, muntligt och skriftligt.

Du är strukturerad och organiserar ditt arbete samtidigt som du är flexibel och möter förändringar med en positiv attityd. Att lära och utvecklas inom rollen kommer naturligt för dig. Du brinner för IT och du vill vara med och utveckla något helt nytt i en helt ny verksamhet i Sverige. Resor förekommer i tjänsten.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning
Form: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Placering: Umeå
Start: Snarast enligt överenskommelse.

Ansökan
Ansök senast: 2021-03-12
Märk ansökan: IT KSA
Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma tillsättas innan sista ansökningsdag.
Välkommen att söka genom att skicka ditt personliga brev och CV till jobs@svenskt-ambulansflyg.se.

Kontakt
Andreas Eriksson, förbundsdirektör, eller Sophia Hansson, ekonomichef, telefon 090-550 05 (vxl)

Övrigt
För mer information, se https://www.svenskt-ambulansflyg.se Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Eftersom Svenskt Ambulansflyg är en myndighet är de ansökningar som kommer in till oss en allmän handling. Uppgifterna kan därmed komma att lämnas ut i enlighet med offentlighetsprincipen.

Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter på https://www.svenskt-ambulansflyg.se

Liknande jobb

Liknande jobb