"Trängregementet söker IT-säkerhetsansvarig"

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Skövde, Västra Götalands län, Sverige
Annonserat
den 18 februari 2021
Stängs
den 15 mars 2021
Ref:
23407
Kategori
Säkerhet
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Den militära säkerhetstjänstens uppgift är att skydda Sveriges säkerhet genom att upptäcka, identifiera och möta säkerhetshot som kan påverka Försvarsmaktens förmåga att försvara Sverige.

Du placeras på genomförandeavdelning vid Trängregementets regementsstab som IT-säkerhetschef. Din huvudsakliga arbetsuppgift är att stödja regementschefen i IT- och informationssäkerhetsfrågor genom att identifiera våra skyddsvärden, våra sårbarheter och hitta metoder att skydda dem. Du har ansvar för utveckling och utbildning på regementet inom ditt ansvarsområde. Du ianspråktas dessutom i det övriga säkerhetsarbetet under ledning av förbandets säkerhetschef samt i generellt stabsarbete på avdelningen. Vid årsskiftet kommer en förändring ske vad gäller säkerhetsorganisationen på garnisonen, vilket kommer innebära att denna befattning även kommer få ansvaret över signalskyddet på regementet.

Kvalifikationer
 • Utbildning inom IT- och informationssäkerhet alt arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren finner likvärdig
 • B-körkort
 • Svenskt medborgarskap

Meriterande
 • Certifieringar eller erfarenhet att arbeta inom ISO 27000 och/eller 31000
 • IT-forensik
 • Utbildning som IT-säkerhetschef inom Försvarsmakten eller civilt
 • God kännedom om Försvarsmakten och dess organisation
 • Genomfört militär utbildning
 • Förtrogen med försvarsmaktens IT- och ledningssystem
 • Genomgått signalskyddsutbildning
 • Emiliaredaktör

Personliga egenskaper
Du är serviceinriktad och har lätt för att samarbeta, samtidigt som du har en fallenhet för självständigt arbete och driva egna processer. Du har ett stort intresse för data/IT och en nyfikenhet för att utveckla dig inom området.

Du är säkerhetsmedveten och besitter stor lojalitet gentemot din arbetsgivare och dess intressen. Utbilda och tala inför grupp är något du är bekväm med. Som IT-säkerhetschef måste du kunna utrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tillträde enligt överenskommelse

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och inleds med 6 månaders provanställning.
Befattningen är placerad på genomförande avdelningen på regementsstaben vid Trängregementet i Skövde. Anställningen innebär att du blir krigsplacerad.

Frågor:
Om tjänsten: C Genomförandeavdelningen mj Michael Lerjéus 0709-491288 alt

Tf Säkerhetschef Kristofer Strömbom 0732-086634

Rekryteringsprocessen: HR-generalist Jonas Börjesson 072-351 18 92

Fackliga frågor: OFRO Jörgen Eliasson, OFRS Peter Danielsson, SECO Lola Ahlgren, SACO Ulf Granlöf
Nås via vxl 0500-46 50 00.

Sista datum för ansökan 2021-03-14
Trängregementet är ett arméförband. Vi utvecklar, utbildar och leder krigsförband inom logistik och sjukvård. Våra kompetenser är efterfrågade nationellt och vid internationella insatser. Trängregementets ambition är att vara ett av Europas ledande militära logistikcentra. På Trängregementet finns Försvarsmaktens Logistik- och Motorskola (LogS).Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv. Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.