Förvaltningsledare IT / IT projektledare

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Stockholm, Stockholms län, Sverige
Annonserat
den 18 februari 2021
Stängs
den 8 mars 2021
Ref:
23409
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Nu söker vi dig som vill vara delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad för framtidens IT-lösningar inom Försvarsmakten
Huvudsakliga arbetsuppgifter
I rollen som Förvaltningsledare/projektledare arbetar du tätt tillsammans med övriga kollegor där ditt primära ansvar är att driva IT-nära verksamhet framåt. Du har det övergripande ansvaret för att planera och bemanna roller på operativ nivå samt att leda dessa med ett löpande ansvar för kvalitet och leverans. Du har ansvar för uppgiften i sin helhet såsom att säkerställa kravspecifikationer, utarbeta projekt- och förvaltningsplaner planer, prioritera och besluta inom ramen för ansvaret samt samordna interna och externa leverantörer. Du genomför kontinuerlig uppföljning samt ansvarar för budget och kostnadsuppföljning. Du arbetar hela tiden i ett nära samarbete med resursägare och styrgrupp.

Vi är i en uppstartsfas med införande av PM3 som förvaltningsmodell. Vi kommer även lägga stort fokus på agila metoder som arbetssätt. Din uppgift är att leda och inspirera, utveckla och engagera samt tillvarata medarbetarnas kompetenser till att förvalta och utveckla de tjänster som vi idag erbjuder våra kunder.
Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.
Kvalifikationer
Du som söker ska ha
 • Akademisk utbildning med inriktning mot IT/systemvetenskap eller motsvarande utbildning/erfarenhet som vi bedömer likvärdigt
 • Erfarenhet inom IT-drift och/eller systemförvaltning
 • Mycket god datorvana
 • B-körkort
 • Svenskt medborgarskap
 • Mycket god förmåga att utrycka dig i tal och skrift i svenska
Meriterande
 • IT-förvaltningsledning helst inom PM3.
 • Erfarenhet av leda projekt
 • Arbetsledning
 • Arbeta i/åt stora organisationer
 • Arbetslivserfarenhet inom IT branschen
Personliga egenskaper
Du ska vara en nyfiken, driven och initiativrik person som får jobbet gjort men inte på bekostnad av kvalitén. Vi tror att en förutsättning för goda resultat är prestigelöshet, struktur, noggrannhet samt förmågan att vara resultatinriktad. För oss är det viktigt att vi har en positiv framtoning, att vi hjälps åt och att alla gör sitt bästa. Vi ser att du har en god förmåga att arbeta självständigt samtidigt är det viktigt att vara en god lagkamrat som ställer upp för varandra. Tidvis är arbetsbelastningen hög vilket innebär att du ska kunna prioritera bland dina arbetsuppgifter. Du har också förmågan att snabbt och enkelt sätta dig in i olika situationer och van att hantera komplexa problem.

Då vi ibland har arbetsuppgifter förlagda utanför kontoret behöver du kunna resa i tjänsten, även övernattning på annan ort förekommer.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Övrigt
Befattningen är tillsvidare som civil anställning och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Placeringsort är Stockholm och tillträde snarast eller enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan senast den 7 Mars 2021. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta HR-generalist Helena Faring telefon 019-39 51 43


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb