Experis söker senior IT-konsult till KTH

Rekryterare
Experis
Plats
Stockholm
Annonserat
den 19 februari 2021
Stängs
den 26 februari 2021
Ref:
9252de23-5f09-476c-a28d-ad9ec480942b
Kategori
Konsulttjänster
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Är du en senior IT-konsult med erfarenhet av operativt säkerhetsarbete? Vill du anta nya utmaningar inom IT-säkerhet? Just nu söker vi på Experis en erfaren person till ett konsultuppdrag ute hos vår kund KTH. Låter det intressant? Vänta inte med din ansökan!

Arbetsbeskrivning

Tillsammans med ett säkerhetsteam ansvarar du som IT-konsult över det operativa IT-säkerhetsarbetet på KTH. I rollen som IT-konsult bygger du upp funktionen för ett IT Security Operations Center och de processer som funktionen ansvarar för. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är nätavlyssning och skanning samt intrångshantering och forensik-analys. Som IT-konsult arbetar du även med reaktiv och proaktiv hantering av incidenter och bevakning av säkerhetsläget.

Din profil

Vi söker dig som har en högskoleexamen inom IT eller systemvetenskap och minst 5 års erfarenhet av operativt säkerhetsarbete. Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat. Vidare söker vi dig som har:
  • Dokumenterad erfarenhet av att framgångsrikt bygga upp SOC/Säkerhetsteam under de senaste tre åren.
  • Minst 5 års erfarenhet av Nessus eller liknande verktyg för säkerhetsscanning.
  • Erfarenhet av ett väl fungerande tvärfunktionellt samarbete mellan systemutveckling (DEV), IT-säkerhet (SEC) och System Operations (OPS).

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med nätavlyssning/baselining. Vidare ser vi gärna att du arbetat nationellt eller internationellt med IT-säkerhet på både taktisk och operativ nivå. Vi tror att du är en kommunikativ och lyhörd person som har förmågan att strukturera arbetet. Du är även pedagogisk och har en god samarbetsförmåga.

Vad kan vi erbjuda dig?

Experis är specialister inom IT-konsultlösningar och vårt mål är att göra våra kunder till vinnare på en föränderlig arbetsmarknad. Experis erbjuder kompetensförsörjning av specialister inom IT via konsultverksamhet, rekrytering och projektlösningar. Vi är i dagsläget ca 700 konsulter ute på uppdrag hos våra kunder som återfinns inom både offentlig och privat sektor samt över hela landet. Vi har dessutom flera av Sveriges absolut attraktivaste arbetsgivare som kunder. Som konsult på Experis erbjuds du möjligheten att utveckla dina kunskaper i uppdrag hos några av Sveriges största företag inom flera olika branscher. På Experis är vi stolta över våra konsulter och tillsammans hittar vi rätt utmaningar för dig. Vi har höga förväntningar på dig, men i gengäld erbjuder vi dig goda utvecklings- och karriärmöjligheter. Vi arbetar tillsammans med din karriärplan, så att både du och din konsultchef har förståelse för just dina mål och vilka kompetenser som du vill utveckla.

Våra konsulter erbjuds en trygg anställning inom kollektivavtal, med bl.a. övertidsersättning, semester, tjänstepension och försäkringar.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan genom att registrera ditt CV. Urval sker löpande så ansök redan idag! Har du frågor om tjänsten eller om rollen som konsult är du välkommen att kontakta researcher Jennifer Bergström Ahlinder på jennifer.b.ahlinder@se.experis.com

Liknande jobb

Liknande jobb