Systemutvecklare till innovationsenheten

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 19 februari 2021
Stängs
den 22 mars 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi söker erfarna utvecklare med förmåga att snabbt kunna ta till sig ny teknik och utveckla prototyper som binder samman olika teknologier för att hitta nya användningsområden.
Som systemutvecklare på innovationsenheten ingår du i ett litet och snabbrörligt team som sätts samman med verksamheten och extern expertis för att effektivt lösa utmaningar i teknikens framkant.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2021-03-22
Referensnummer: 2020-24799

För att alltid kunna ligga steget före, förebygga och avslöja hot mot Sveriges säkerhet förstärker vi oss nu inom IT och teknik. Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och dedikation värdesätts högt. Vill du ta dig an utmaningar som bidrar till att skydda Sverige, det demokratiska samhället och medborgarnas fri- och rättigheter?

Ditt uppdrag

Som systemutvecklare på innovationsenheten handlar uppdraget främst om att med bred teknisk förmåga och varierat arbetssätt lösa utmaningar för att stötta myndighetens behov och utveckling av förmåga. Du arbetar i en dynamisk miljö med stor variation där det ställs höga krav på kreativitet och tekniskt kunnande.

I din roll medverkar du till utveckling av vår arbetsmetod enligt agila principer och arbetar med förstudier, framtagning av prototyper och att snabbt bedöma effekterna av en innovation.
Som en del av arbetet ingår omvärldsbevakning och det är viktigt att du håller dig uppdaterad med vad som sker inom IT och teknik. Det finns goda möjligheter till kompetensutveckling.

En stor del av arbetet innebär att samverka med övriga delar av verksamheten, externa leverantörer, samarbetspartners men även inom vår IT- och teknikverksamhet.

Inrikes- och utrikesresor kan förekomma i tjänsten.

Din kompetens

För denna roll ser vi att du har eftergymnasial utbildning inom relevant område och minst tre års erfarenhet inom systemutveckling. Du har Linuxkompetens och erfarenhet av arbete med Open Source-mjukvara samt behärskar svenska och engelska obehindrat i tal och skrift.

Har du dessutom en ingenjörsutbildning, erfarenhet av Kubernetes/Docker eller motsvarande eller erfarenhet av AWS, GCP och/eller Azure är det meriterande. Det är även meriterande om du har erfarenhet inom följande områden:

- Python
- JavaScript, TypeScript, Rust, Go, C++, Swift, Kotlin, Dart
- CI/CD
- Molnlösningar
- IT-säkerhet
- Software Defined Networking
- Elektronikutveckling
- Radio och nätverk
- NoSQL/GraphQL
- AI/ML

Dina egenskaper

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är positiv och tålmodig, tycker om att arbeta proaktivt och har lätt för att bygga relationer och samarbeta med andra. Du är analytisk i ditt arbete, men ser samtidigt inga problem med att arbeta utan ett tydligt utstakat mål.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Därför finns det många olika yrken och kompetenser hos oss. Vi samarbetar och lär av varandra. Lagarbetet behövs för att förstå och hantera komplexiteten i vårt uppdrag. Vi har cirka 1 400 medarbetare och tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”.

Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 72 85. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.
Försättsblad för ansökanPDF (pdf, 571.1 kB)

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med referensnummer 2020-24799. Om du skickar e-post, ange även referensnummer i ämnesraden.

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.
Ansökan ska ha kommit in senast 2021-03-22.
Rekrytering sker löpande.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid SäkerhetspolisenPDF (pdf, 652.2 kB)

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Liknande jobb

Liknande jobb