ENHETSCHEF IT-STRATEGI

Rekryterare
Uppsala kommun
Plats
Uppsala (Län)
Annonserat
den 22 februari 2021
Stängs
den 14 mars 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du vara med och påverka utvecklingen som gör Uppsala till en av Europas mest digitala platser? Då kanske rollen som Enhetschef IT-Strategi hos Uppsala kommun kan vara något för dig! Kom med på resan där digital transformation ger Uppsala kommun möjlighet att genomföra verksamhetsförbättringar med stöd av digital utveckling. 

Ditt Uppdrag

Som enhetschef blir du ansvarig för strategienheten som består av ett 20-tal medarbetare i olika roller, såsom strateger med funktionsansvar för IT-säkerhet, arkitektur, IT-styrning, portföljstyrning av IT-utvecklingsprojekt, innovationsarbete, avtalsförvaltning och ledningsstöd.

Vi söker dig som vill vara en nyckelspelare i utvecklingen av Strategienhetens förmågor. Enhetschefen ska med sin organisation stödja kommunens verksamheter i deras digitala transformation. Enheten är i allra högsta grad delaktiga i de spännande initiativ som genomförs och planeras att genomföras gällande digitalisering inom Uppsala Kommun.

Du har ledningsansvar för verksamhet, medarbetare och ekonomi. Genom att planera, genomföra och följa upp arbetet inom enheten blir din uppgift att skapa de bästa förutsättningar för enheten.

Tjänsten kommer även att innefatta:

  • Ansvar för verksamhetsutveckling
  • planering och uppföljning för enhetens fokusområden.
  •  medverkan i olika styrgrupper såväl internt som externt för att utveckla effektiva IT-lösningar
  • bemanningsplanering, rekrytering samt upphandlande av konsulter.

Enhetschefen ingår i ledningsgruppen för IT-Staben. IT-staben utgör en central sammanhållen IT-organisation för Uppsala Kommun. IT-staben är organiserad med tre systemförvaltningsenheter, IT-infrastrukturenheten och Strategienheten, och omfattar totalt cirka 180 medarbetare. Du rapporterar till CIO (chef för IT-staben). IT-staben är en av flera staber som ingår i Kommunledningskontoret.

Din Bakgrund

Vi söker dig med gedigen erfarenhet av IT och digitalisering. Du är en erfaren ledare med flerårig chefserfarenhet inom området, som inkluderar ansvar för verksamhet, medarbetare och ekonomi. Vi söker dig som har ett tillitsbaserat ledarskap, som uppmuntrar till att tänka nytt och hitta nya sätt att lösa utmaningar. Du talar samt förstår svenska och engelska i tal och skrift. Vidare har du erfarenhet av

  • Förändringsledning
  • styrning och strategisk planering.

Uppsala kommun är i en spännande förändringsresa, vilket gör att det är viktigt att du ser möjligheterna i förändringar och har lätt att anpassa dig till ändrade förutsättningar. Du är kundorienterad, bygger effektiva relationer men har även förmåga att balansera relation och integritet. Du är resultatinriktad, har förmågan att se helheter och tar hänsyn till det större perspektivet i agerande och beslut.

Inom Uppsala kommun arbetar vi tillsammans, som en kommun, ett Uppsala. Det skapar gemenskap och delaktighet med kommuninvånarna, platsen och regionen. Vi tar ansvar för att det ska vara bra att leva, verka och vistas i Uppsala. Det är behoven som vägleder hur vi agerar, prioriterar och bygger för framtiden. För oss är det viktigt att du delar vår värdegrund; göra skillnad, arbeta tillsamman, välkomna nyskapande. Uppsala kommuns värdegrund - YouTube

Det händer mycket i Uppsala!

Uppsalas ambitiösa arbete med samhällsövergripande satsningar och ett starkt fokus på hållbarhet har gjort att vi fått en rad olika utmärkelser som t ex årets globala klimatstad, årets tillväxtkommun, Sveriges bästa cykelstad och i fjol för femte året i rad den bästa stadskommunen att leva och bo i.

Uppsala växer och har en hög ambition att växa hållbart med målbilden 350 000 invånare år 2050. Tillsammans med flera andra samhällsförändringar utmanas Uppsala kommuns förmåga att leverera välfärd med hög kvalitet. Som en del av det genomförs verksamhetsförbättringar med stöd av digital utveckling. Det kan handla om digitalisering av analog information och kommunikation eller att utnyttja de möjligheter som digital teknik rymmer för att skapa detaljrika och aktuella lägesbilder för bättre styrning och ledning. En annan potential till verksamhetsförbättring ligger i att möta invånare och näringsliv via digitala kanaler för att skapa väl sammanhållna och ändamålsenliga välfärdstjänster av hög kvalitet.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan! Ansök senast den 14 mars 2021, vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt. Vill du veta mer, kontakta gärna rekryterare Petra Törnblom, petra.tornblom@bhill.se.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och säkerhetsprövning med registerkontroll kommer därför att genomföras före anställning.

Liknande jobb

Liknande jobb