DevOps-ingenjör

Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 22 februari 2021
Stängs
den 22 mars 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Säkerhetspolisen söker DevOps-ingenjörer med intresse för IT-säkerhet. Du kommer vara länken mellan utveckling och den operativa driften av system för teknisk insamling av information som behövs i Säkerhetspolisens underrättelse- och utredningsverksamhet.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2021-03-22
Referensnummer: 2021-2595

Säkerhetspolisen arbetar med att förebygga och avslöja brott mot Sveriges säkerhet, bekämpa terrorism och skydda den centrala statsledningen. Våra motståndare följer inte regler eller givna mönster. Därför tar vi ingenting för givet och förväntar oss det bästa från varandra, varje dag. För att alltid kunna ligga steget före förstärker vi oss nu inom IT och teknik.

Ditt uppdrag
I arbetet kommer du att ha ansvar för integration, drift och underhåll av system för teknisk inhämtning. Dina arbetsuppgifter kommer innebär administration av Linuxsystem och nätverkskomponenter, både fysiskt och för olika typer av interna och externa molntjänster.

Automatisering av driftsättning, konfiguration och underhåll kommer vara en nödvändighet.

Du kommer även att stötta våra mjukvaruutvecklare med metoder för kontinuerlig testning och driftsättning av system och applikationer.

Tjänsten kan även innebära operativa uppdrag inom Säkerhetspolisens verksamhet för inhämtning av information med hjälp av de verktyg och system som utvecklas på enheten.

Resor i tjänsten kan förekomma.

Din kompetens
För denna roll ser vi att du har akademisk examen inom IT, alternativt att du har förvärvat motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet. Du har erfarenhet av administration av Linuxsystem, automatiseringsramverk och utveckling i scriptspråk. Vidare har du god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Det är meriterande om du har erfarenhet av IT-säkerhet, nätverksarkitektur och databaser. Vi ser det även som en fördel om du har erfarenhet av virtualisering, containerbaserad driftsättning och olika typer av molntjänster.

Det är också positivt om du har arbetat med system för kontinuerlig testning och driftsättning. Erfarenhet från underrättelsearbete och arbete inom myndighet är en bonus.

Dina egenskaper
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker därför dig som är social och kan omsätta behov i tekniska lösningar. Du är kreativ och uppskattar att lösa komplexa problem. För att trivas i rollen tar du dig an dina arbetsuppgifter på ett strukturerat och systematiskt sätt och är bra på att dokumentera ditt arbete. Att dela med dig av din kunskap till kollegor ser du som en självklarhet.

Om Säkerhetspolisen
Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Därför finns det många olika yrken och kompetenser hos oss. Vi samarbetar och lär av varandra. Lagarbetet behövs för att förstå och hantera komplexiteten i vårt uppdrag. Vi har cirka 1 400 medarbetare och tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”.

Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 79 52. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan
Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.
Försättsblad för ansökanPDF (pdf, 571.1 kB)

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med referensnummer 2021-2595. Om du skickar e-post, ange även referensnummer i ämnesraden.

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.
Ansökan ska ha kommit in senast 2021-03-22.
Rekrytering sker löpande.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid SäkerhetspolisenPDF (pdf, 652.2 kB)

Övrig information
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Liknande jobb

Liknande jobb