Systemutvecklare Rust

Plats
Solna (Stad), Stockholm
Annonserat
den 22 februari 2021
Stängs
den 22 mars 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Säkerhetspolisen söker erfarna systemutvecklare som vill skriva robust och säkerhetskritisk kod i Rust. Du ska utveckla applikationer för teknisk insamling av information som vi behöver i vår underrättelse- och utredningsverksamhet.

Du kommer att arbeta med likasinnade utvecklare med djup teknisk kompetens.

Ort: Stockholm eller Malmö
Sista ansökningsdag: 2021-03-22
Referensnummer: 2021-2535

Säkerhetspolisen arbetar med att förebygga och avslöja brott mot Sveriges säkerhet, bekämpa terrorism och skydda den centrala statsledningen. Våra motståndare följer inte regler eller givna mönster. Därför tar vi ingenting för givet och förväntar oss det bästa från varandra, varje dag. För att alltid kunna ligga steget före förstärker vi oss nu inom IT och teknik.

Ditt uppdrag
Som systemutvecklare kommer du att arbeta med mjukvaruutveckling av system för teknisk inhämtning av information. Vi utvecklar främst i Rust, men även andra språk kan användas efter behov. Du bör vara öppen för att kunna välja det språk som är mest lämpligt för den aktuella uppgiften.

Utvecklingen sker i nära samarbete med användarna som tillhör samma enhet. Det finns även en möjlighet för dig själv att använda systemen du utvecklat inom Säkerhetspolisens operativa verksamhet.

Du kommer att tillhöra enheten för Cyberteknik. Som utvecklare kommer du att ha stora möjligheter att påverka enhetens metodutveckling och du har själv möjlighet att styra över din tekniska arbetsmiljö. Omvärldsbevakning och kompetensutveckling är en nödvändig och självklar del av arbetet.

Resor i tjänsten kan förekomma.

Din kompetens
Du har akademisk examen inom IT, alternativt att du förvärvat motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet. Du har flera års erfarenhet av mjukvaruutveckling och du får gärna ha erfarenhet av operativsystemnära programmering. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Meriterande för tjänsten är om du har erfarenhet av agil utveckling och kontinuerligt test-, integration-, och driftsättningsarbete. Vi ser även erfarenhet av säkerhetskritiska tillämpningar och IT-säkerhet som en fördel. Ytterligare meriterande är om du tidigare har utvecklat inbyggda system och särskilt om du har erfarenhet av ARM samt utveckling på mobila plattformar.

Dina egenskaper
Vi värdesätter att du är självgående och kan ta ansvar för utveckling av hela komponenter. Du är kreativ och uppskattar att lösa komplexa problem. Du tar dig an dina arbetsuppgifter på ett strukturerat och systematiskt sätt och är bra på att dokumentera ditt arbete.

Att dela med dig av din kunskap till kollegor ser du som en självklarhet.

Om Säkerhetspolisen
Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Därför finns det många olika yrken och kompetenser hos oss. Vi samarbetar och lär av varandra. Lagarbetet behövs för att förstå och hantera komplexiteten i vårt uppdrag. Vi har cirka 1 400 medarbetare och tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”.

Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 79 52. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan
Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.
Försättsblad för ansökanPDF (pdf, 571.1 kB)

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med referensnummer 2021-2535. Om du skickar e-post, ange även referensnummer i ämnesraden.

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.
Ansökan ska ha kommit in senast 2021-03-22.
Rekryteringen sker löpande.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid SäkerhetspolisenPDF (pdf, 652.2 kB)

Övrig information
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Liknande jobb

Liknande jobb