Senior nätverksspecialist

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Örebro, Örebro län, Sverige
Annonserat
den 22 februari 2021
Stängs
den 10 mars 2021
Ref:
23432
Kategori
Nätverk
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Vill du vara med och driva Försvarsmaktens mest robusta nät? Vi står inför en spännande och intensiv utvecklingsfas där vi söker ytterligare personer till vårt team.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som anställd hos oss kan du se fram mot ett varierande arbete som innefattar att utveckla, drifta och övervaka tekniska system och nätverk. Genom övervakning, inkomna felanmälningar och felsökning analyseras vilka åtgärder som behöver vidtas.

Du kommer att arbeta med något/några områden inom design, installation, konfiguration, driftsättning och felsökning av utrustning och system både i fält på våra anläggningar, och på den normala arbetsplatsen.

Tjänsten innebär ett kontinuerligt lärande av nya tekniker och produkter, bl.a. via utbildningar både internt och externt. Det medför också att medarbetarna har stort utrymme för vidareutveckling inom Försvarsmakten.

Resor i tjänsten och övernattning på annan ort förekommer.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
  • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
  • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
  • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
  • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har lång erfarenhet att arbete med större IP-nätverk (WAN+LAN) i olika roller. Gärna med erfarenhet av utveckling och framtagande av arkitektur/design (HLD/LLD) Du bör ha djupa kunskaper inom routing (ex BGP, ISIS , MPLS/LDP, QoS, Multicast ) och Layer-2/switching. Fördjupade kunskaper i relevanta områden inom IT-/Nätverkssäkerhet (ex IPSec, Macsec). Grundläggande kunskaper kring VPN/PKI. Fördjupade kunskaper inom något område kring nätverksnära tjänster (DNS, DHCP, TACACS). Erfarenhet av nyare tekniska lösningar som ex MPLS-SR, BPG-Flowspec. Erfarenhet kring automatisering via skript/stödsystem (Pyton/Ansible/Bas osv) God förståelse för transmissions teknik. Goda kunskaper kring närliggande nätverkstjänster som DNS.

Du bör även ha:
  • Högskoleutbildning med inriktning emot datorkommunikation eller motsvarande
  • Körkort för personbil
  • Svenskt medborgarskap
  • God förmåga att utrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande
Det är meriterande och du har certifieringar som exempelvis CCNP SP/CCIE/JNCIP-SP/JNCIE. Har du erfarenhet av att bryta ner krav och omsätta till teknisk design så är det också meriterande.

Personliga egenskaper
Vi eftersträvar arbetsglädje och hög kvalitet på det vi gör, där det är viktigare att något blir bra utfört än "fort och fel". Du ska kunna arbeta med ett eget ansvarsområde och driva det framåt för att uppnå de mål som krävs, både genom eget självständigt arbete och genom att samverka med andra tekniskt kunniga människor på arbetsplatsen. På samma vis ska du vilja stödja andra personer med din tekniska kompetens i deras projekt. För detta krävs prestigelöshet, vi arbetar tillsammans som ett lag stävandes mot samma mål.

Hos oss är det viktigt med en hög integritet, att du har ett högt säkerhetsmedvetande och förmåga att hantera viktig information. Vissa perioder kan arbetsbelastningen vara intensiv vilket innebär att du ska ha förmåga att prioritera och kunna gripa dig an problem på ett strukturerat sätt samtidigt som din kommunikation till övriga intressenter är klar och tydlig.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Befattningen är tillsvidare som civil anställning och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Placeringsort är Örebro och tillträde snarast eller enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan senast den 9 Mars 2021. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta HR-generalist Helena Faring telefon 019-39 51 43


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb