IT-chef till Sjöstridsskolan

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Karlskrona, Blekinge län, Sverige
Annonserat
den 23 februari 2021
Stängs
den 11 mars 2021
Ref:
23452
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Sjöstridsskolan (SSS) stödjer de marina förbanden med utbildning, utveckling och förbandsträning. Som IT-chef kommer du att ingå i en stabssektion och vara en av ca 20 st medarbetare i Skolchefens stab. Din arbetsplats och arbetsort är Karlskrona.

Arbetet innebär kontakter med Högkvarteret, Försvarsmaktens övriga förband samt nationella och internationella samarbetspartner.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Tjänsten som IT-chef innefattar ett brett och varierat arbete inom hela IT-området. Du kommer arbeta med diverse administrativa uppgifter som är normalt förekommande inom områdena planering och allmän IT-tjänst. Du kommer även arbeta med framtagning av nya IT-lösningar, ansvara för inköp av IT-materiel, programvaror och telefoniutrustning. Du kommer också stödja utvecklingen inom den pedagogiska utveckling miljön samt ge råd och utbilda i IT-frågor.

Kvalifikationer
  • Flerårig erfarenhet av tjänstgöring som IT-chef/handläggare
  • Kunskap om aktuella regelverk och föreskrifter inom IT-området
  • God administrativ förmåga
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift

Meriterande
  • Erfarenhet av arbete inom Försvarsmakten
  • Erfarenhet från stabstjänst
  • God pedagogisk förmåga/erfarenhet av att utbilda

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har god samarbetsförmåga och är strukturerad samt har stor förmåga att se helheten men samtidigt är noga med detaljer och kan driva ditt arbete i mål. Du har tålamodet och engagemanget som krävs för att genomföra en hållbar utveckling inom främst egna arbetsuppgifter. Du har förmåga att snabbt sätt dig in i nya förutsättningar för att analysera och lösa komplexa arbetsuppgifter. Vidare ska du vara kommunikativ och lyhörd samt ha lätt för att bygga nätverk och förtroendefulla relationer.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid (40h/v) med tillträdesdatum enligt överenskommelse.

Individuell lönesättning tillämpas.

Upplysningar och kontaktpersoner
För upplysning om tjänsten kontaktar du:

SSS Säkerhetsskyddschef, kn Jim Kardell, 073-049 71 96

Fackliga företrädare
Försvarsförbundet, Jimmy Svensson

Officersförbundet, Mikael Vinde

SACO S, Maria Blasek och Anette Levander

SEKO, Jan-Anders Nilsson

Samtliga nås via FM växel 0455-85 000


Välkommen med din ansökan senast 2021-03-10
Din ansökan skall innehålla CV och ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Ange även gärna löneanspråk.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Sjöstridsskolan, SSS, utbildar officerare, specialistofficerare, sjömän och soldater på alla nivåer. SSS bedriver även studier, försök och ledningsträning av fartygsbesättningar samt taktik- och teknikutveckling inom det marina området. SSS har också ett ansvar för Dyk- och navalmedicin i Försvarsmakten. SSS är huvudsakligen baserad i Karlskrona i Blekinge men har även en enhet på Berga utanför Stockholm som är specialiserad på amfibiestrid. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb