Handläggare IT och ackreditering

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Uppsala, Uppsala län, Sverige
Annonserat
den 24 februari 2021
Stängs
den 25 mars 2021
Ref:
21963
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Flygstabens utvecklingssektion söker handläggare IT och ackreditering
Om sektionen
Utvecklingssektionen tillhör Flygstabens planeringsavdelning och ansvarar för Flygvapnets krigsförbandsutveckling och materielanskaffning, samt leder forskning och teknikutvecklingen. Fokus för arbetet på sektionen är Flygvapnets utveckling i perioden två år och där bortom.

Om tjänsten
Flygvapnet är en teknologisk avancerad försvarsgren där system bygger större system. Beroendet av teknik i utvecklingens framkant gör att det är av stor vikt att materielsystemen blir ackrediterade enligt gällande regelverk för Försvarsmaktens materiel vid anskaffning och vidareutveckling.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Vid utvecklingssektionen kommer du som handläggare IT och ackreditering att bistå de materielområdesansvariga i deras arbete med att anskaffa och vidmakthålla Flygvapnets materiel. Det är ett ansvarsfullt område som ställer krav på goda kunskaper om IT-säkerhet och aktuella kunskaper om Försvarsmaktens regelverk för ackreditering.

Din person
Vi söker dig som gillar att ta initiativ och ansvar, samtidigt som du är en lagspelare som har lätt för att samarbeta, kommunicera och skapa kontakter. Du är trygg, stabil och uppskattar förändringsarbete. Du har ett utvecklat strategiskt tänkande och kan arbeta strukturerat och målinriktat. I denna rekrytering kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet.

Din bakgrund
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning inom området eller annan utbildning och erfarenhet som bedöms likvärdig. Du har erfarenhet av att arbeta med IT-säkerhetsarbete. Tjänsten kräver även goda språkfärdigheter i svenska och engelska, såväl tal som i skrift.

Det bedöms som meriterande om du genomfört militär grundutbildning. Även erfarenhet av Försvarsmaktens IT-system samt erfarenhet av arbete med ackreditering i Försvarsmakten eller FMV är meriterande.

Tjänsten sker till största delen vid Flygstaben i Uppsala, men du kommer regelbundet att delta i möten i Stockholm vid Försvarsmaktens högkvarter och Försvarets Materielverk.

Övrigt
Tjänsten är civil och är placerad vid Flygstaben i Uppsala, men du kommer regelbundet att delta i möten vid Försvarsmaktens högkvarter och Försvarets Materielverk i Stockholm.

Befattning är en heltidstjänst med tillsvidareanställning, där 6 månaders provanställning tillämpas. Tillträde sker snarast eller efter överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas.

Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Tf C Utvecklingssektionen Peter Sturesson via Flygstabens växel 018-19 60 00 eller e-post Peter.sturesson @mil.se .

Fackliga företrädare
Officersförbundet OFR/O, Matz Jakobsson
Försvarsförbundet OFR/S, Clarence Arnstedt
SACO FM, Borka Hedlund Medjed
SEKO, Simon Uppgren

Försvarsmaktens växel nås på tel 08-788 75 00. Välkommen med din ansökan senast 24 mars 2021. Din ansökan bör innehålla CV samt ett personligt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämplig för befattningen.Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Flygstabens första och största uppgift är att stödja flygvapenchefens ledning av samtliga flottiljer och skolor i flygvapnet i alla nivåer av konfliktskalan. Flygstaben utvecklar, planerar, genomför och utvärderar order och direktiv ställda av flygvapenchefen. Flygstaben består av cirka 250 medarbetare. Flygvapnet organiserar och utbildar flyg-, bas- och ledningsförband och har i uppdrag att bevaka och skydda Sveriges luftrum. Det är ett uppdrag som pågår dygnet runt, året runt, för att säkerställa Sveriges integritet. Inom flygvapnet arbetar cirka 4000 medarbetare, civila och militära. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras och att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb