Polismyndigheten

Uppdragsledare för våra Underrättelsesystem

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 25 februari 2021
Stängs
den 28 februari 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Arbetsplatsbeskrivning

Vi står inför en extremt spännande tid med hög tillväxt och ny teknik. Vi söker nu ytterligare en uppdragsledare till Nationella Underrättelsesystem som är redo att bidra till ett tryggare Sverige. Vi söker dig som vill vara med att leda och driva arbetet framåt för att ge polisens underrättelseverksamhet bättre IT-stöd så att de kan arbeta än mer effektivt.

Om du är redo för en större uppgift så har vi en tjänst som du bör söka!

IT-avdelningen

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång. 

Polisens IT-avdelning har cirka 1000 medarbetare och ansvarar för all IT som används av myndighetens cirka 34 000 medarbetare.

Vårt uppdrag

Vår uppgift på Nationella Underrättelsesystem är att ta ett helhetsansvar för nyutveckling, förvaltning och stöd av digitala verktyg och applikationer. Detta gör vi för att säkerställa att Polisens underrättelsetjänst har bästa tänkbara IT-system, och att underrättelsetjänsten kan upptäcka, förebygga och förhindra brottslig verksamhet. För att lyckas med detta arbetar vi i nära samverkan med den polisiära verksamheten samt ligger långt fram när det gäller utveckling av nya spännande tekniska lösningar.

Arbetsbeskrivning

Hos oss arbetar du i ett positivt och engagerat team, med höga ambitioner, bestående av bland annat kravanalytiker, andra uppdragsledare, systemutvecklare och testare.

I din roll som uppdragsledare kommer du att leda arbetet med en grupp av representanter från underrättelsetjänsten som har till uppgift att fånga behov inom sina verksamhetsområden och se till att IT-stöden utvecklas till att stödja myndighetens visioner och mål. Du skapar förutsättningar för kontinuerlig förbättring av samverkan mellan IT och verksamhetsgruppen som tillsammans arbetar med strategisk planering på lång och kort sikt. Samarbetet mellan IT och verksamhetsgruppen omfattar ny- och vidareutveckling av IT-stöd samt planering för hur införande av nya förmågor i IT-systemen ska ske på bästa sätt.

Som uppdragsledare kan du även leda ett eller flera uppdrag, du kan leda arbetet ensam eller i samverkan med andra. Vi värdesätter förståelsen för vårt gemensamma uppdrag och att vi stöttar och hjälper varandra när så behövs.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Relevant akademisk examen, företrädesvis inom IT-området, alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten kan bedöma som likvärdig
  • Några års aktuell erfarenhet av roll som uppdragsledare, projektledare, produktägare eller motsvarande
  • Erfarenhet av att samordna och strukturera uppdrag i en komplex miljö med många kontaktytor
  • Erfarenhet av att införa IT-lösningar som påverkar verksamhetens processer

Du behöver behärska svenska väl, både i tal och skrift

Meriterande

Följande erfarenheter är meriterande:

  • Att ha arbetat med verksamhetsutveckling och förändringsledning
  • Agila metoder och/eller processorienterade arbetssätt
  • Leda workshoppar

Personliga egenskaper

Vi söker dig som gillar att få team att fungera, skapa struktur, energi och motivation och själv hugger själv i när så behövs. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är proaktiv, målinriktad och har ett serviceinriktat samt lösningsorienterat förhållningsätt till verksamheten, kollegor, chefer och andra som berörs. Du måste vara nyfiken på att ständigt vilja lära dig mer inom ditt kompetensområde.

Du ska ha förmåga att bygga relationer, vara pedagogisk samt vara en god och tydlig kommunikatör. Utöver detta kan du skapa samt hantera många, för tjänsten, nyttiga kontaktytor. Du behöver besitta en god förmåga att arbeta både självständigt och i grupp. Vidare ska du kunna skapa trygghet och ha en mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om uppdraget? Välkommen att kontakta produktägare och gruppchef Margona Åhman, margona.ahman@polisen.se tfn 070-6195250

Har du frågor om rekryteringsprocessen? Välkommen att kontakta HR-konsult, Emil Bengtsson, emil.bengtsson@polisen.se   

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av:

Fredrik Bergh, SACO, tfn 010-563 91 37
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92
Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Arbetsort: Stockholm, Kungsholmen

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Ansökan

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast: den 10 mars 2021. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Skicka din ansökan via e-post till jobb.na@polisen.se och märk din ansökan med diarienummer: A109.264/2021 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med diarienummer: A109.264/2021 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75, Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Liknande jobb

Liknande jobb