Senior Systemkonsult inom Microsoft

Rekryterare
Atea
Plats
Göteborg
Annonserat
den 24 februari 2021
Stängs
den 28 april 2021
Ref:
147854
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Är du en lagspelare som vill bli en del av svenska landslaget i IT?
Älskar du att arbeta med teknik från Microsoft och att lära dig nya saker? Om ja, så är du förmodligen den vi letar efter. Vårt team arbetar med tjänster från Microsoft, både lokalt och i molnet, och vi behöver en ny stjärna till vårt lag.

Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi!

Din roll i laget

Du kommer att vara en i vårt team av experter med kompetens inom Microsoft 365. I gruppen med dina kommande kollegor finns det specialister inom Azure Active Directory, Microsoft 365 eller Microsoft Azure.

Merparten av din tid kommer du att genomföra uppdrag ute hos våra kunder både inom offentlig och privat verksamhet. Du kommer att planera och utföra större och mindre uppdrag, analyser samt vara delaktig som rådgivare kring tekniska lösningar men även kring ev beslutsfattanden.

Du kan bli involverad i allt från säljstöd, analys och implementation till support. Du kommer att ingå i ett team med ett antal konsulter samt arbeta tillsammans med andra konsulter, inom Atea, för att skapa de bästa lösningarna för våra kunder.
Oavsett vem du är står ditt team alltid till förfogande, om du behöver assistans eller bara för en pratstund med någon likasinnad.

Vad söker vi hos dig?

Dina personliga egenskaper är avgörande för att lyckas i rollen och trivas hos oss. Som senior systemkonsult ser vi att du är en person som tar ansvar för dina uppgifter, strukturerar ditt arbete självständigt och driver vidare dina processer.

Vi tror att de senaste 5-8 åren har du arbetat med Active Directory och Microsoft Exchange och ansvarat för att flytta organisationer till Microsoft 365. Du kan med trygg hand utforma den tekniska färdplanen med kund och genomföra den.
Det har gett dig förståelsen av komplexiteten med stora IT-miljöer.
Dessutom har du en passion för säkerhet. Att kunna hjälpa kunder att skydda sin data, identiteter och IT-system, både lokalt och i molnet, är lika viktigt som prestanda och användbarhet. Du skall även ha genomfört ett antal uppdrag i projektform och kanske handlett mindre erfarna kollegor.
Du stävar efter att skapa mervärde för kunden och kan tänka både taktiskt och operativt och för dig är It-teknik en livsstil och du brinner för att lära dig mer.

Som person bör du:
 • Vara bekväm och trygg att ta ett helhetsansvar.
 • Vara rådgivande och förtroendeingivande
 • Drivas av utveckling och se förändring som något roligt


För att lyckas i tjänsten som Senior Systemkonsult bör du ha följande kunskaper:
 • Djup kunskap inom delar av Microsoft 365 och Azure Active Directory
 • Dokumenterad erfarenhet och kunskap rörande förflyttning av lokal infrastruktur till molnet.
 • Du har god kommunikativ förmåga och kan formulera en komplex problemställning på ett enkelt sätt både på svenska och engelska
 • Du är van att arbeta som konsult mot en individuell budget.

Meriterande egenskaper inkluderar:
 • Relevanta certifieringar
 • Van att arbeta med PowerShell på en nivå som underlättar din arbetsvardag.
 • Utbildning inom Informationssäkerhet el liknande.
 • Dokumenterad ledarskapserfarenhet el liknande

Vårt erbjudande till dig

Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av informationsteknologi och tillhörande tjänster.

Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.

Kontakta oss

Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Magdalena Bremmers, Konsultchef Samverkan, Region Väst, via magdalena.bremmers@atea.se alternativt telefonnummer 031- 748 20 33.
Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.

Varmt välkommen med din ansökan!

­

Atea vill samla IT-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2000 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass.

Liknande jobb

Liknande jobb