Seniora Windowstekniker

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 26 februari 2021
Stängs
den 29 mars 2021
Ref:
2021-1475
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Säkerhetspolisen söker nu Windowstekniker som är specialiserade inom workplace eller samarbetsplattformar. Kan du se nya möjligheter med tekniken för att användarna ska bli nöjda, då är du kanske den vi söker till vårt team på enheten för infrastruktur och support.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2021-03-29
Referensnummer: 2021-1475

Säkerhetspolisen arbetar med att förebygga och avslöja brott mot Sveriges säkerhet, bekämpa terrorism och skydda den centrala statsledningen. Våra motståndare följer inte regler eller givna mönster. Därför tar vi ingenting för givet och förväntar oss det bästa från varandra, varje dag. För att alltid kunna ligga steget före förstärker vi oss nu inom IT och teknik.

Ditt uppdrag
Som tekniker kommer du att utveckla och förvalta vår Windowsplattform. Några av de vanliga arbetsuppgifterna innefattar bland annat installation, uppgradering och konfiguration. I arbetet ingår både att kortsiktigt kunna ta hand om, analysera och lösa komplexa fel, samtidigt som du långsiktigt arbetar med att hitta nya smarta lösningar för att förbättra befintliga system.

Då vår miljö växer har vi hela tiden fokus på automatisering, där scriptning är ett viktigt verktyg. En självklar del av arbetet är också att skapa och upprätthålla dokumentation. Omvärldsbevakning ingår som en del i dina arbetsuppgifter, likväl att du har en medvetenhet kring IT- och informationssäkerhet i allt du gör.

Vi söker nu flera personer till två olika funktioner:


Specialiserad Windowstekniker inom workplace
Som erfaren tekniker i detta team arbetar du med att få våra backend-funktioner att fungera, alltifrån paketering, imagehantering och applikationsstyrning till lastbalansering och provisionering. Vi har en mixad klientmiljö med både tunna och feta klienter, där stora delar är byggd med hjälp av citrixprodukter.

Specialiserad Windowstekniker inom samarbetsplattformar
Som erfaren tekniker i detta team arbetar du med någon eller några av våra samarbetsplattformar, vilket innebär epostflöden, videokonferenssystem, IP-telefoni, chatt eller närvaropresentation.

Resor kan eventuellt förekomma i tjänsten.

Din kompetens
För att arbeta som Windowstekniker hos oss har du minst gymnasieutbildning med godkänt resultat. Du har arbetat med Windowsplattformar i fem år, varav minst två år inom ett av de specialiserade områdena. Utöver detta ska du ha arbetat i en IT-miljö i liknande storlek som Säkerhetspolisens och du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Dina egenskaper
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du ser vad som behöver göras och driver självständigt ditt arbete framåt. Arbetet utförs i nära samarbete med kollegor och det är därför viktigt att du har en god samarbetsförmåga och att du kan få med dig dina kollegor i ett uppdrag. Du behöver kunna tempoväxla och dyka in i felsökning med kort varsel samtidigt som du kan lyfta blicken och se helheten.

Du har ett genuint teknikintresse och håller dig uppdaterad om vad som händer, både vad gäller arbetsmetoder, tekniker och produkter. Då både teknik och arbetsuppgifter varierar över tid behöver du kunna anpassa dig efter en omvärld som ständigt förändras.

Om Säkerhetspolisen
Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Därför finns det många olika yrken och kompetenser hos oss. Vi samarbetar och lär av varandra. Lagarbetet behövs för att förstå och hantera komplexiteten i vårt uppdrag. Vi har cirka 1 400 medarbetare och tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”.

Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.

Om Säkerhetspolisen


Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 70 82. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan
Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.
Försättsblad för ansökan (pdf, 571.1 kB)

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med referensnummer 2021-1475. Om du skickar e-post, ange även referensnummer i ämnesraden.

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.
Ansökan ska ha kommit in senast 2021-03-29.
Rekryteringen kommer ske löpande

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid Säkerhetspolisen (pdf, 652.2 kB)

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Liknande jobb

Liknande jobb