Lösningsarkitekt

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 26 februari 2021
Stängs
den 29 mars 2021
Ref:
2021-3244
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du vara en del i ett team som arbetar för att vår IT-infrastruktur utvecklas? Kan du bidra med kunskap om arkitekturfrågor och tycker om att arbeta proaktivt? Då är du troligtvis en av de lösningsarkitekter som vi nu söker till Säkerhetspolisens enhet infrastruktur och support.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2021-03-29
Referensnummer: 2021-3244

Säkerhetspolisen arbetar med att förebygga och avslöja brott mot Sveriges säkerhet, bekämpa terrorism och skydda den centrala statsledningen. Våra motståndare följer inte regler eller givna mönster. Därför tar vi ingenting för givet och förväntar oss det bästa från varandra, varje dag. För att alltid kunna ligga steget före förstärker vi oss nu inom IT och teknik.

Ditt uppdrag
Som lösningsarkitekt kommer arbetsuppgifterna innefatta allt från att arbeta med myndighetsövergripande IT-arkitektur till att arbeta med agila arbetsmetoder i ett DevOps team. I det myndighetsövergripande arbetet handlar det i huvudsak om IT-strategi och arkitektur. I teamet arbetar du med design och implementation av nya lösningar samt vidareutveckling och last line support av det som teamet driftsätter. Vid genomförande av mindre teknikutvecklingsuppdrag kan du komma att agera som sammanhållande.

I tjänsten kan resor förekomma.

Din kompetens 
Vi söker dig som har högskoleexamen inom relevant område, alternativt motsvarande kunskap inhämtad genom arbetslivserfarenhet. Du har minst fem års erfarenhet av att arbeta med utveckling inom IT-infrastruktur. Dessutom kommunicerar du bra på både svenska och engelska i tal och skrift.

Meriterande för rollen som lösningsarkitekt är erfarenhet av att arbeta med PaaS eller mjukvaruutveckling. Agil utveckling och DevOps är ytterligare erfarenheter som vi värdesätter. Andra fördelaktiga meriter är om du har arbetat i en organisation med höga säkerhetskrav eller har erfarenhet av IT- och informationssäkerhet vid framtagande av IT-lösning.

Dina egenskaper
För att lyckas i denna roll ser vi att du har lätt för att bygga relationer och samarbeta med andra. Vi söker dig som är nyfiken på nya teknologier och håller dig uppdaterad om vad som händer, både vad gäller arbetsmetoder och nya produkter. Du lockas av möjligheten att vara med och påverka framtida teknikval och lösningar och tycker det verkar spännande att få vara med och bygga upp Säkerhetspolisens framtida teknikplattformar. 

Om Säkerhetspolisen
Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Därför finns det många olika yrken och kompetenser hos oss. Vi samarbetar och lär av varandra. Lagarbetet behövs för att förstå och hantera komplexiteten i vårt uppdrag. Vi har cirka 1 400 medarbetare och tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”.

Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 95 96. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan
Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.
Försättsblad för ansökan (pdf, 571.1 kB)

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med referensnummer 2021-3244. Om du skickar e-post, ange även referensnummer i ämnesraden.

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.
Ansökan ska ha kommit in senast 2021-03-29.
Rekryteringen kommer ske löpande

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid Säkerhetspolisen (pdf, 652.2 kB)

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Liknande jobb

Liknande jobb