Seniora systemutvecklare

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 26 februari 2021
Stängs
den 29 mars 2021
Ref:
2021-4000
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Trivs du med att arbeta i ett team som strävar efter att ligga i framkant vad gäller teknik, med kollegor som engagerar varandra och som driver utvecklingen framåt? Har du dessutom erfarenhet som senior systemutvecklare är du troligtvis en av dem som vi nu söker till vår IT- och teknikavdelning.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2021-03-29
Referensnummer: 2021-4000

Säkerhetspolisen arbetar med att förebygga och avslöja brott mot Sveriges säkerhet, bekämpa terrorism och skydda den centrala statsledningen. Våra motståndare följer inte regler eller givna mönster. Därför tar vi ingenting för givet och förväntar oss det bästa från varandra, varje dag. För att alltid kunna ligga steget före förstärker vi oss nu inom IT och teknik.

Ditt uppdrag
Att jobba som systemutvecklare hos oss innebär att du kommer arbeta i ett av våra DevOps-team där vi tillsammans hittar arbetssätten och metoderna för att omsätta kraven till verklighet. Tillsammans i teamet utreder vi vad som behöver göras och vad som kommer ske inom den närmsta tiden. Vi har en öppenhet och flexibilitet i teamen som gör oss väl sammansvetsade och vi lär av varandra.

I denna roll kommer du arbeta främst med utveckling av system och integrationslösningar. Systemdesign, uppsättning och utvärdering av driftmiljöer ingår. Därtill kommer du att arbeta med tester och automatiserade leveranser. Då vi arbetar verksamhetsnära genom hela processen kommer du att samarbeta med både utvecklare, arkitekter och testare samt med kravanalytiker och slutanvändare av IT-systemen.

Vi är noga med balansen mellan arbete och fritid. Vi vet att det är då vi kan hålla skärpan och fungera bra på jobbet. Vi kan inte ta med jobbet hem eller diskutera våra uppdrag med personer utanför Säkerhetspolisen. Det gör oss bra på att stötta och ta hand om varandra.

Vi strävar efter att ligga i framkant inom tekniken. Din medverkan till utveckling av våra arbetsmetoder, arbete med förstudier och framtagningar av prototyper kommer att vara en viktig del i ditt dagliga arbete.

Din kompetens 
Vi söker dig som är en senior systemutvecklare inom Java eller .Net och är väl bevandrad inom Microsoftvärlden. Du har högskoleexamen inom relevant område, alternativt motsvarande kunskap inhämtad genom arbetslivserfarenhet. Utöver detta har du minst fem års erfarenhet inom systemutveckling och modern infrastruktur, samt kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift.

Meriterande för tjänsten är om du tidigare arbetat på en statlig myndighet eller hanterat stora datamängder. Har du dessutom erfarenhet av något av följande områden ses det som en ytterligare merit:

- AI/ML
- NoSQL/GraphQL
- Powershell
- CI/CD och containers


Dina egenskaper
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker därför dig som är analytisk och har lätt för att hålla fokus samtidigt som du arbetar med komplexa lösningar. Du tycker om att samarbeta med andra och är inte rädd för att ta tag i saker som du ser behöver göras. 

Är du en person som är positiv, tycker om att få utlopp för din kreativitet samt tycker om att arbeta proaktivt, kommer du att trivas i vårt team. Tillsammans hittar vi en balans mellan verksamheten och dina personliga behov för att bland annat få vardagspusslet att stämma.

Om Säkerhetspolisen
Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Därför finns det många olika yrken och kompetenser hos oss. Vi samarbetar och lär av varandra. Lagarbetet behövs för att förstå och hantera komplexiteten i vårt uppdrag. Vi har cirka 1 400 medarbetare och tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”.

Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 95 96. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan
Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.
Försättsblad för ansökan (pdf, 571.1 kB)

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med referensnummer 2021-4000. Om du skickar e-post, ange även referensnummer i ämnesraden.

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.
Ansökan ska ha kommit in senast 2021-03-29.
Rekryteringen kommer ske löpande

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid Säkerhetspolisen (pdf, 652.2 kB)

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Liknande jobb

Liknande jobb