Tekniker till DevOps-team

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 26 februari 2021
Stängs
den 29 mars 2021
Ref:
2021-4006
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi söker nu drivna och engagerade tekniker med bred kompetens till flera av våra DevOps-team. Du kommer att erbjudas en chans att få arbeta tillsammans med kompetenta kollegor med möjlighet att påverka rollens utformning.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2021-03-29
Referensnummer: 2021-4006

Säkerhetspolisen arbetar med att förebygga och avslöja brott mot Sveriges säkerhet, bekämpa terrorism och skydda den centrala statsledningen. Våra motståndare följer inte regler eller givna mönster. Därför tar vi ingenting för givet och förväntar oss det bästa från varandra, varje dag. För att alltid kunna ligga steget före förstärker vi oss nu inom IT och teknik.

Ditt uppdrag
Tjänsten som tekniker inom DevOps hos oss innebär att du kommer arbeta i självorganiserande team som har totalansvar för utveckling och drift av system. Du kommer identifiera och genomföra förbättrings- och förvaltningsåtgärder. Utöver detta kommer du att följa upp systemlarm, verifiera och åtgärda orsakerna och du kommer även att granska systemloggar. 

I arbetet ingår det också att dokumentera rutiner och tjänster.

Din kompetens 
Vi söker dig som har en bred teknisk bakgrund och kompetens. Du har arbetat minst två år med drift av verksamhetskritiska applikationer och/eller systemutveckling och kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift.

Utöver detta har du erfarenhet från flera av följande områden:
- Linux- och/eller Microsoft-/Windowsbaserade system
- Virtualiserade miljöer
- Systemintegrationer
- Datamigration
- Programmering
- Databaser
- Testning
- Powershell eller andra scriptspråk
- Automatisering
- CI/CD och containers

Meriterande för tjänsten är att du har en dokumenterad utbildning inom IT. Har du dessutom kunskap inom geografiska informationssystem (GIS) eller integrationslösningar, ses det som en fördel. Övriga meriter som skattas högt är erfarenhet av databasadministration samt vana att dokumentera och ta fram beskrivningar.

B-körkort är önskvärt då det kan förekomma resor i tjänsten.

Dina egenskaper
Vi värdesätter dina personliga egenskaper och söker därför dig som drivs av problemlösning och tycker att det är roligt med felsökning. Du är inte rädd att ta dig an nya utmaningar och du vill utvecklas och lära dig nya saker tillsammans med oss. Vi värdesätter att du vågar be andra om hjälp och du kan ta emot hjälp när det behövs. Då vi arbetar i team är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga och uppskattar teamkänslan.

Om Säkerhetspolisen
Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Därför finns det många olika yrken och kompetenser hos oss. Vi samarbetar och lär av varandra. Lagarbetet behövs för att förstå och hantera komplexiteten i vårt uppdrag. Vi har cirka 1 400 medarbetare och tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”.

Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 95 96. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan
Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.
Försättsblad för ansökan (pdf, 571.1 kB)

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med referensnummer 2021-4006. Om du skickar e-post, ange även referensnummer i ämnesraden.

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.
Ansökan ska ha kommit in senast 2021-03-29.
Rekryteringen kommer ske löpande

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid Säkerhetspolisen (pdf, 652.2 kB)

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Liknande jobb

Liknande jobb