Studentjobb som Streaming Operations Engineer / IT support

Rekryterare
Experis
Plats
Stockholm
Annonserat
den 27 februari 2021
Stängs
den 23 mars 2021
Ref:
3b3828c1-347c-4dbf-8947-4e6afb9a7bdb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Nu söker vi på Experis dig som studerar på högskola inom IT/mediateknik och letar efter ett extrajobb som erbjuder grymma utvecklingsmöjligheter inom media och streaming. Vår kund Red Bee söker en person till deras svenska supportteam. I din roll som Streaming Operations Engineer / IT support Engineer kommer du att få arbeta med såväl OTT live streams som nätverk, mjukvara och administration i Linux. Läs mer nedan och skicka in din ansökan så snart som möjligt!

Ort: Stockholm
Omfattning: Deltid, 3 skift

Om arbetet

På konsultuppdraget hos Red Bee Media kommer du att vara en del av Sweden Operations Stream Delivery. De arbetar med ca 1700 IP och OTT live streams, sändningarna hålls dygnet runt, alla dagar om året. Din kommer i din roll som Streaming Operations Engineer att arbeta med varierande uppgifter bland annat att:

Övervaka kvaliteten för service, media, nätverksinfrastruktur och mjukvarubaserade applikationer. Du kommer att använda verktyg så som realtids analyser, övervakningsverktyg samt agera som 1st Line support och besvara ärenden som kommer in gällande tekniska problem.

Du kommer att arbeta med incidenthantering/koordinering och support för att säkerställa att kunder får kontinuerlig service och uppdateringar i sina ärenden. Vid lugnare perioder avseende inkommande ärenden har du tid att utföra andra uppgifter så som; rapportering, uppföljning av tickets, uppdatera systemdokumentation mm. Förutom att hålla igång tjänsten kommer du också att vara ansvarig för att hantera och leverera OTT-liveevenemang för sport / underhållning till kundplattformar. Detta kommer att omfatta verifiering av live-scheman, dirigering av live-signaler till kodare, hantering av start- och stopptider och kommunikation med produktions- och planeringsteam på kundsidan.

Eftersom Red Bee tillhandahåller en dygnet runt-service och behöver kontoret alltid vara bemannat och teamet arbetar på tre skift dygnet runt. Denna roll är en deltidstjänst där passen för det mesta är förlagda till helger (eftermiddag/kväll/natt). Man schemaläggs som grund ca 5-6 pass på 6 veckor, även inhopp kan tillkomma. På sommaren ökar antal pass då man vikarierar för semestrar.

Vanligt förekommande arbetsuppgifter och koncept du kommer att lära dig att arbeta med:
 • Konceptet OTT-leverans
 • Encoding, transcodning och packaging media
 • Streamingprotokoll så som HLS, MS Smooth, DASH för videopacketering
 • DRM, CMS, CDN, ad instertion
 • Förståelse om nätverk och de olika protokollen i TCP / IP-domänen
 • Förståelse om OSPF-nätverk och anslutning via nätverk
 • Felsökning av problem med användning av Linux bash i en terminal och grundläggande kunskap kring Linux-administration
 • Change management, incident management, configuration management och problem management
 • Grundläggande förståelse för programmerings principer


Den vi söker

Vi tror att du är en student som är mitt i dina högskolestudier inom områden som: medieteknik, datavetenskap, informations- och kommunikationsteknik, datateknik eller liknande. Vidare tror vi att du är en organiserad person som gillar att koordinera och samordna. Du bör gilla förändringar men är du en rastlös själ är detta nog inte tjänsten för dig. Detta eftersom rollen ställer höga på att kunna hålla fokus, både när tempot är högt men också när det är lågt.

För oss är attityden viktig. Vi ser gärna att du är angelägen om att lära dig nya saker och ta initiativ att fördjupa dig. Du kommer upptäcka att det alltid finns uppgifter som väntar på dig, bara du vill utmana dig själv. I gengäld kan vi kan erbjuda dig är en unik arbetsplats i tv-produktionsbranschen och möjlighet att bygga en bred IT / medieteknikprofil i den heta och växande streamingvideobranschen.

Önskade egenskaper:
 • Du har erfarenhet av att leverera resultat och möta kundernas förväntningar
 • Du tar med dig utmärkt planerings-, analys- och organisationsförmåga
 • Du är en teamplayer
 • Du främjar kunskapsdelning och samarbete
 • Du har goda sociala och kommunikativa färdigheter
 • Du pratar och skriver svenska och engelska flytade i både tal och skrift
 • Du gillar problemlösning och kreativt tänkande
 • Du gillar att lära dig nya saker


Vad vi på Experis kan erbjuda dig

Låt Experis öppna dörrarna till ditt drömföretag. Vi samarbetar med många av Sveriges populäraste företag och kan dessutom erbjuda dig:
 • Möjlighet att arbeta i svensk och internationell miljö.
 • Spännande tjänster på marknadens intressantaste företag.
 • Utvecklingsmöjligheter på både lång och kort sikt.
 • Nätverkande med personer inom din yrkeskategori genom såväl nätverksträffar som sociala aktiviteter.

Vi arbetar tillsammans med din karriärplan, så att både du och din konsultchef har koll på för just dina mål och vilka kompetenser som du vill utveckla.

Vår verksamhet bygger på att våra anställda trivs och vill stanna hos oss. Våra konsulter får en trygg anställning med allt vad det innebär i form av övertidsersättning, semester, tjänstepension och försäkringar enligt kollektivavtal. Friskvårdsbidrag och företagshälsovård är exempel på annat som vi erbjuder alla våra anställda.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan genom att registrera ditt CV, urval sker löpande.

Vi har tyvärr inte möjlighet att emot ansökningar via mail, men har du frågor om uppdraget eller om rollen som konsult är du välkommen att kontakta Viktoria Vershovsky på viktoria.vershovsky@jeffersonwells.se

Liknande jobb

Liknande jobb