Sektionschef till Arméstabens Sambandscentral

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Enköping, Uppsala län, Sverige
Annonserat
den 1 mars 2021
Stängs
den 6 mars 2021
Ref:
23422
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Är du vår nya sektionschef? Vi söker dig som vill arbeta i en dynamisk och föränderlig miljö, där du samtidigt ska vara med och skapa struktur och tydlighet inom Sambandscentralen. Du kommer att vara med att utveckla vägen framåt tillsammans med personalen, din egen ledning och i samarbete med Arméstaben.

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) söker sektionschef till Arméstabens Sambandscentral i Enköping. Sambandscentralens uppgift är att möjliggöra så att Arméstaben kan kommunicera internt (med andra militära förband) samt externt (med myndigheter) på ett säkert sätt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Leda och utveckla verksamheten vid sambandscentralen
 • Stödja personalen i hantering av ärenden vilket ställer krav på förståelse för sambandssystem och hantering av allmänna handlingar i myndigheten
 • Personaltjänst i form av rekrytering, tidsplanering, schemaläggning, medarbetarsamtal och utveckling av personalen
 • Vid behov dekryptera eller kryptera handlingar
 • Vid behov hantera import och export av handlingar mellan olika IT-system
 • Stödja signalskyddstjänsten

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt ställer stora krav på It-säkerhet vilket vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karrirrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karrirärsmål
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättninga för träningskläder och startavgifter
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28-35 semesterdagar beroende på din åder

Kvalifikationer
 • Gymnasieutbildning eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
 • God datorvana
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
 • Erfarenhet av arbete vid sambandscentral eller erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms likvärdig
 • Vana vid att hantera säkerhetsskydds- och sekretessklassificerad information
 • B-körkort

Meriterande
 • Erfarenhet av informationshantering
 • Genomförd värnplikt, GMU eller frivilligorganisation
 • Erfarenhet av stabsarbete
 • Kännedom och kunskap kring Armén och/eller Arméstaben

Personliga egenskaper
För att trivas hos oss är det viktigt att du har ett gott omdöme, trivs att arbeta tillsammans med andra och är ordningsam. Du har en positiv grundinställning och brinner för att möjliggöra för personalen att ge bästa möjliga service till våra kunder. Du kan samarbete med, och skapa grund för gott samarbete inom, den egna arbetsgruppen men även den stab vi betjänar.

Tjänsten ställer krav på att du är prestigelös och bra på att ta egna initiativ. Du är stresstålig, samtidigt som du har en drivkraft att utföra arbetsuppgifter under lugnare perioder. Du känner stort ansvar för det du åtar dig, har ett högt säkerhetsmedvetande och en god samarbetsförmåga även i stressade situationer.

Som chef krävs att du har integritet i dig själv och en nyfikenhet för din personal och möjliggör för deras tankar och idéer, samtidigt som du utvecklar mot högre chefs mål och inriktning. Du kan prioritera och arbeta i olika tempo och lösa uppgifter på både kort och lång sikt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Befattningen är civil.

Befattningen är en tillsvidareanställning och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten. Tillträde snarast möjligt enligt överenskommelse.

Arbetsort: Enköping

Arbetet är förlagt till kontorstid men då personalen arbetar i skift kan det dyka upp behov av att vara nåbar på telefon på icke-tjänstetid, även om detta ej ska vara normalbild.

Upplysningar om tjänsten lämnas av sektionschefen för sambandscentralen via fmtis-sbe@mil.se.

Fackliga kontaktpersoner
OFR/O Anders Bengtsson
OFR/S Martin Sparr
SACO Pär Lohman
SEKO Matz Felix
Samtliga nås via växeln: 08-788 75 00

Välkommen med din ansökan senast 2020-03-05


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb