Projektledare inom IT som stöd för att utveckla bättre matvanor och säkrare livsmedel

Rekryterare
Livsmedelsverket
Plats
Uppsala (Län)
Annonserat
den 1 mars 2021
Stängs
den 12 mars 2021
Ref:
2021/00906
Anställningsform
Projekt
Sysselsättning
Heltid

Är du projektledare och redo för nästa steg i din IT-karriär? Är du en driven, självgående och kommunikativ person som gillar att utveckla verksamheten? Ta då chansen att arbeta i en verksamhet med ett meningsfullt syfte där du är med och bidrar till samhällsnyttan. Livsmedelsverket är inne i en digitaliseringsfas där vi säker fler kollegor till vår IT-verksamhet. Låter detta intressant? Sök redan idag!

Varför Livsmedelsverket?

Livsmedelsverket jobbar med frågor om säker och hälsosam mat till många målgrupper – det är viktigt att alla ska känna matglädje och må bra av maten. Vi är inne i ett expansivt skede och har ett stort behov av att arbeta med digitalisering, nya lösningar och vidareutveckling av våra befintliga system för att stödja verksamhetens viktiga utveckling. Vi har hög delaktighet och stort engagemang i allt vi gör och månar om vår personal.

IT- och serviceavdelningen

IT- och Serviceavdelningen arbetar med verksamhetsutveckling och digitaliseringsfrågor samt driver projekt och ansvarar för förvaltning och drift. Vi utövar också tillsyn kring informationssäkerhet samt ansvarar för vår interna service. Avdelningen består av 4 team och totalt ca 30 personer. Tjänsten är placerad på avdelningens stabsfunktion.

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder dig en bred roll där du är med i de tidiga utredningsfaserna av verksamhetsutvecklingen för att sedan gå över och bilda projekt för genomförandet och införandet samt stötta verksamheten i effekthemtagningen vid behov. Vi bedriver våra projekt tillsammans med verksamheten och samordnar IT-initiativen och utveckling med interna och externa resurser. IT-miljön består av en blandning av egenutvecklat och standardsystem.

Anställningen är en projektanställning om två år med goda chanser till fortsatt anställning.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom system-/datavetenskap eller motsvarande, samt flera års erfarenhet av att projektleda olika typer av IT-relaterade projekt.  Det kan vara utredningsprojekt, projekt för att upphandla och införa standardsystem till att leda egna utvecklingsprojekt. Du behöver också erfarenhet av att bedriva olika utredningar, förstudier etc. som del i att utveckla verksamheten med digitala stöd. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta utifrån olika projektmodeller och är van att arbeta mot flera olika verksamheter parallellt.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att jobba agilt samt erfarenhet av krav och testarbete. Om du har vana av offentliga upphandlingar är detta också meriterande. Du kan uttrycka dig mycket väl på svenska och behärskar även engelska bra.

Som person har du lätt för att kommunicera med andra, du inger förtroende och är duktig på att skapa goda relationer. I den här rollen krävs att man är kund-/verksamhetsfokus samt resultatorienterad. För att trivas i rollen agerar du självständigt i komplexa projekt från start till införande. Du är van att kommunicera behov, krav och tekniska lösningar på ett pedagogiskt sätt med både verksamhet och IT-kollegor. Du är bra på att lyssna och använda din analytiska förmåga för att föreslå bra lösningar. På Livsmedelsverket arbetar vi i team där vi tillsammans strävar efter utveckling och som medarbetare bidrar du givetvis till det goda arbetsklimatet. Vi söker dig som är en lagspelare samtidigt som du även kan leda andra. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontakt: Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta IT-chef Kristina Essén. Fackliga företrädare är Annika Gunnarson ST, och Emelie Gräll, SACO. Samtliga nås på telefon 018-17 55 00.

Sista ansökningsdag2021-03-12. Ansök via platsannonsen på livsmedelsverket.se/lediga jobb, märk ansökan med diarienummer.

Anställningsform: Projektanställning 2 år, heltid

Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse

Område/avdelning: Strategisk utveckling och stöd/IT-avdelningen

Placeringsort: Uppsala

Diarienummer: 2021/00906

Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.