FRA

Teknisk underrättelseanalytiker till Göteborg

Rekryterare
FRA
Plats
Västra Götaland, Sweden
Annonserat
den 1 mars 2021
Stängs
den 21 mars 2021
Ref:
2657391
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker dig som är analytisk, initiativtagande och serviceinriktad och vill arbeta som Teknisk underrättelseanalytiker. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som Teknisk underrättelseanalytiker hör du till funktionen för produktionskoordinering på avdelningen för signalunderrättelser. Avdelningen bedriver signalspaning enligt lagen om signalspaning i försvarsunderrättelseverksamhet och levererar underrättelserapporter och andra tjänster till myndighetens uppdragsgivare.

I den här rollen får du kombinera dina tekniska kunskaper med omvärldsintresse och bidra till unika underrättelser till våra uppdragsgivare.

Vi kan erbjuda mycket intressanta och utvecklande arbetsuppgifter inom IT och telekommunikationsområdet. Vår grupp i Göteborg behöver nu förstärkas och vi söker dig som vill arbeta med att dokumentera och analysera system för data och telekommunikation. Arbetet sker fritt, omväxlande och under stort eget ansvar både i grupp och enskilt. Din roll är att hålla koll på förändringar och utveckling inom global kommunikation - arbeta med källmaterial, bearbeta det, forska efter nytt och stödja analytiker med fördjupning i källmaterialet. Du ska också kunna bidra till och delta i produktionsnära utveckling.

Arbetet sker fritt, omväxlande och under stort eget ansvar både i grupp och enskilt.

Du arbetar dagtid, men du ska tillfälligt kunna hoppa in som operatör för driftövervakningen under kortare perioder (vid semestrar/ledigheter), då verksamheten bedrivs såväl dagtid som på kvällar, helger och helgdagar (förskjuten dagtid). Resor kan förekomma inom och utanför Sverige.

Du kan

Du har en relevant utbildning inom IT-forensik eller IT, alternativt motsvarande kompetens förvärvad genom arbetslivserfarenhet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av nätverks- och telekommunikation samt har kunskap kring hur applikationer och operativsystem är uppbyggda.

Erfarenhet inom ett eller flera av följande områden är meriterande:
  • Programmering
  • Linux
  • Wireshark
  • TCP/IP

En bred allmän teknisk kompetens och en förståelse för helheten är positivt. Vidare skriver och kommunicerar du obehindrat på svenska och engelska.

Du är

Vi lägger stor vikt vid din personlighet och söker dig med mycket god samarbetsförmåga som är bra på att skapa relationer och förståelse över yrkesgränserna. Då uppgifterna även innebär självständigt arbete krävs det att du är initiativtagande och självgående, att du tar stort eget ansvar för såväl leverans i dina uppdrag som i egen kunskapsinhämtning. För oss kan du vara en "oslipad diamant" som gärna vill utvecklas.

Vi ser gärna att du har ett analytiskt sätt att ta dig an problemställningar och ser att du med din sakkunnighet kommer fram till lösningar på dessa. Samtidigt kan du med din flexibilitet och servicekänsla enkelt växla fokus och omprioritera när arbetet kräver det. Rollen ställer höga krav på uthållighet, att du har förmåga att behålla motivation och effektivitet i både med- och motgång. Som person är du öppen och prestigelös med ett positivt och förtroendeskapande förhållningssätt till arbetsuppgifter, medarbetare och uppdragsgivare.

Förutom förståelse för tekniken ser vi att du på ett välformulerat sätt kan informera andra om dina upptäckter, då samarbetet med kollegor inom såväl som utanför din avdelning är nyckeln till framgång.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 800 anställda som lyder under Försvarsdepartementets ansvarsområde. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i Göteborgsområdet. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 08-471 42 71. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Första intervjun med lämpliga kandidater kommer ske under vecka 15, inne i Göteborg.
Tillträde 2021-08-23 eller enligt överenskommelse.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2021-03-21.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp

Liknande jobb

Liknande jobb