Teletekniker med inriktning IT/TELECOM

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Hästveda, Skåne län, Sverige
Annonserat
den 1 mars 2021
Stängs
den 5 april 2021
Ref:
23510
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består i att både självständigt och i arbetslag utföra tillsyn och underhåll på Försvarsmaktens kommunikationssystem som består av arbete på radiolänk, optofiber, växlar, routrar och switchar.

Arbetet utgår från Hästveda men resor i tjänsten och övernattningar på annan ort är att betrakta som normala arbetsförhållande då arbete utförs på obemannade anläggningar i södra Sverige men kan även innefatta övriga landet.

Klättring i mast och torn är en obligatorisk uppgift.

Andra arbetsuppgifter med förebyggande och avhjälpande underhåll inom avdelningens arbetsområde förekommer. Beredskap ingår också i arbetsuppgifterna.

I anställningen ingår det även att kunna delta på systemstödsresor utanför Sverige.

Om verksamheten
FMTIS har fem enheter som utför underhåll av Försvarsmaktens ledningssystem inom IT- och teleområdet, Genomförandeenhet Syd är en av dem. Enheterna arbetar med underhåll av Försvarsmaktens telenät, radio-, sensor-, bevaknings- och fältsystem samt med installation, drift och underhåll av en mängd olika IT-system.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt ställer stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer
 • 3 årig gymnasieutbildning tele/data inriktning eller motsvarande kunskaper som kan bedömas som likvärdiga.
 • Goda kunskaper inom området radiokommunikation, datateknik/datakommunikation samt hårdvara och självständigt kunna utföra felsökning/reparation av denna typ av system.
 • Goda kunskaper inom elektronik och mätteknik.
 • Grundläggande förståelse för begrepp och funktioner inom protokollfamiljen TCP/IP.
 • Körkort B
 • Godkänd läkarundersökning för mast och torn(utförs innan anställning).

Meriterande
 • Körkort BE
 • Militär grundutbildning
 • Godkänd torn -och mastutbildning
 • Jobbat som servicetekniker
 • Erfarenhet av elektriskt/eltekniskt arbete
 • Kännedom om Försvarsmaktens utrustning

Personliga egenskaper
Som person är du noggrann, säkerhetsmedveten, strukturerad, ansvarskännande, utåtriktad, öppen, självgående och serviceinriktad.

Kundfokuserad med god förmåga att föra tydliga dialoger med kunder och produktionsledning.

Då arbetet till större delen utförs i arbetslag om två personer kommer stor vikt att läggas på dina personliga egenskaper, främst avseende samarbetsförmåga.

Övrigt
Tillträde sker efter överenskommelse. Anställningen är en tillsvidare anställning med 6 mån provanställning. Anställningen är säkerhetsklassad och kräver svenskt medborgarskap.

Säkerhetsprövningen med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet.

Upplysningar om tjänsten lämnas av Sektionschefen Anneli Petersson 0451-382960

Fackliga företrädare:

SACO Mika Laitanen

OFR/S Lena Boman, Martin Starr

OFR/O Håkan Larsson

SEKO Mats Felix

Samtliga nås via växeln 019-393500

Välkommen med din ansökan senast den 4/4-2021.



Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb