Systemutvecklare till avdelningen It-utveckling

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 2 mars 2021
Stängs
den 29 mars 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du vara med på en förbättringsresa inom staten? Gillar du att leda och driva ett systemstöd utifrån en teknisk vision tillsammans med verksamheten? Då bör du söka det här jobbet! Finansinspektionen (FI) har under senare år stärkt sitt fokus på digitalisering och it-stöd. Samtidigt har verksamheten ett allt större behov av att komma åt relevant data. För att klara det så behöver vi utveckla metoder, teknik och aktivt förändra arbetssätt och tankemönster. Som systemutvecklare hos oss arbetar du med att ta fram nya lösningar och gränssnitt i syfte att förbättra vårt arbetssätt, både internt och externt.

I den här rollen arbetar du i ett av våra första tvärfunktionella team med fokus på att skapa nya rapporter till våra europeiska tillsynsmyndigheter med hjälp av plattformen Abacus samt kringliggande stödsystem som kan vara standardsystem och/eller egenutvecklade i .net och C#. Du kommer att skapa enklare lösningar i Python och arbeta mycket med lösningsförslag tillsammans med andra grupperingar inom It-området och övriga verksamhetsområden på FI samt genomföra dessa i de planerade sprintarna. I dagsläget använder vi AzureDevops. I rollen ingår även att fungera som teknisk tjänsteförvaltare för de redan skapade rapporterna, med fokus på livscykelhantering och vidareutveckling vilket gör att kunskap om infrastruktur, systemlösningar inom finansiell sektor, design av integrationer, öppen arkitektur, tjänstelager och API är en fördel.

Vi söker dig som har en relevant utbildning inom it, exempelvis systemvetenskaplig eller civilingenjör, eller att du på annat vis kan styrka att du har förvärvat motsvarande kunskaper. Du har några års dokumenterad erfarenhet som systemutvecklare, lösningsarkitekt eller DBA och har kunskap om mjukvaruarkitektur. Du har även grundläggande kunskaper i SQL och i något kodspråk. Meriterande är om du har du kunskap om det agila arbetssättet och har varit delaktig i en agil transformation. Arbetet på FI förutsätter att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift.

Som person är du framåtblickande och har lätt att anpassa dig till förändringar. Du är initiativtagande och bidrar till gott samarbete. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt likväl som du gör det med ditt agila team och ser till nyttan med varje aktivitet du utför. I den här rollen är det viktigt att du är tydlig och öppen i din kommunikation. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta biträdande avdelningschef Annika Berg på 08-408 987 66.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning. En anställning vid FI kan innebära att säkerhetsprövning och registerkontroll genomförs enligt bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan innehållande cv, personligt brev och relevanta betyg senast den 29 mars 2021. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen. Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp.

FI arbetar för finansiell stabilitet, välfungerande marknader, ett gott konsumentskydd och en hållbar utveckling. Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare, där olika erfarenheter, kompetens och mångfald tas tillvara. Här arbetar cirka 600 personer och våra värderingar präglas av att vi är engagerade, beslutsamma, målinriktade och hjälpsamma. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan.

Liknande jobb

Liknande jobb