It-revisor till Transportstyrelsen

Rekryterare
Experis
Plats
Stockholm
Annonserat
den 2 mars 2021
Stängs
den 29 mars 2021
Ref:
da6bf321-ef89-42eb-879a-2c1c70f42463
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vi får samhället att fungera för människor på väg, på spår, i luften och på sjön. Därför behöver vi den bästa kompetensen. Vårt uppdrag är viktigt och har betydelse i vardagen - både för privatpersoner och företag. Hos oss tar vi ansvar, behandlar alla på ett bra sätt och har respekt för olikheter. Som medarbetare bidrar du till en hållbar framtid.

Om jobbet

Som it-revisor vid Transportstyrelsen får du en unik och mycket spännande roll! Vår it-verksamhet har stor betydelse för samhället och utvecklingen av nya system och lösningar blir en allt viktigare del i myndighetens arbete, utifrån de förändringar och den utveckling som sker inom både teknik och samhälle.

I myndigheten pågår t.ex. ett omfattande arbete inför tillskapandet av ett nytt framtida vägtrafikregister, som är ett samhällsviktigt system och används dygnet runt av samhällsaktörer och medborgare. Vidare sker arbete för att säkerställa en effektiv och säker framtida it-driftförsörjning, med att digitalisera och kontinuerligt skapa nya tjänster och produkter för medborgare och företag, samt att förändra projekt- och förvaltningsstyrningen genom att gå ifrån PM3 som styr- och förvaltningsmodell till en mer agil styrmodell. Det är en mycket spännande miljö att arbeta i som kan beskrivas som nybyggaranda!

Även vid internrevisionen pågår utveckling mot nya arbetssätt, där vi har börjat att använda agila revisionsmetoder för att ge säkring och förbättringsförslag i myndighetens omfattande utvecklingsarbeten. Internrevisionen är placerad direkt under styrelsen och i rollen som it-revisor rapporterar du till internrevisionschefen. Vi arbetar enligt internrevisions­förordningen och god internrevisionssed enligt IIA. Vi är tre medarbetare inklusive chef, med placering på olika orter. Vi är i daglig kontakt med varandra men jobbar till stora delar självständigt och i kontakt med myndighetens verksamheter, som vi också granskar. Vi behöver nu ersättningsrekrytera eftersom vår it-revisor går i pension.

Hos oss är du viktig

Gillar du att jobba tillsammans och vill du utvecklas i din yrkesroll? Hos oss kan du förvänta dig karriärsutveckling, ett modernt chefs- och medarbetarskap samt ett hållbart arbetsliv. Vi är en trygg arbetsplats som månar om din hälsa med tid för friskvård på arbetstid, flexibla arbetstider, väl tilltagna antal semesterdagar och lediga klämdagar.

Läs mer om hur det är att jobba på Transportstyrelsen här .

Du kommer att

 • planera, genomföra och rapportera revisionsuppdrag, främst inom it
 • granska och föreslå förbättringar av processer för riskhantering, styrning, ledning och kontroll
 • vara delaktig i övergripande riskanalysarbete och planering samt uppföljning och kvalitetssäkring av revisionsuppdrag
 • arbeta självständigt men även i samverkan med chef, kollega och/eller revisionskonsult.


Du måste ha

 • universitets- eller högskoleutbildning motsvarande minst tre års heltidsstudier
 • minst fem års erfarenhet från att ha arbetat med it-revision, eller annan relevant erfarenhet som bedöms likvärdig


Det är meriterande om du också har

 • erfarenhet från att ha arbetat med it/it-revision i organisationer med komplexa it-system och/eller komplexa ekonomiska flöden
 • certifiering CISA, annan relevant certifiering eller motsvarande kunskap förvärvad på annat sätt
 • kunskap inom dataanalys.


Vi vill att du

 • har god kommunikativ förmåga i tal och skrift
 • har hög integritet och ett objektivt förhållningssätt
 • kan nyansera problembilder och ge väl avvägda förbättringsförslag
 • kan arbeta självständigt och strukturerat med hög kvalitet
 • är lyhörd och prestigelös med en god samarbetsförmåga
 • har en förmåga att skapa förtroende för internrevisionen på alla nivåer.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Intresserad?

Anställningen är tillsvidare med placering på ort där Transportstyrelsen bedriver verksamhet: Norrköping, Örebro, Stockholm, Borlänge, Göteborg, Malmö, Arjeplog, Härnösand, Kristianstad, Mariestad, Umeå eller Visby. Eftersom vissa revisionsuppdrag kräver fysiska möten krävs ibland tjänsteresor, som du planerar själv. Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar normalt provanställning. Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att man ska vara svensk medborgare och att säkerhetsprövning kommer att föregå beslut om anställning.

Betyg/intyg som styrker din ansökan tas med vid eventuell intervju.

Du är välkommen att kontakta Internrevisionschef Annette Olofsson, 010 - 495 44 09 annette.olofsson@transportstyrelsen.se . Saco, Johan Stenborg och ST, Anna Malmborg nås via vår växel på 0771-503 503.

Vi vill inte att annonsörer och bemanningsföretag kontaktar oss.

Ansök

Ansök via vår webbplats och bifoga ditt CV samt ett personligt brev märkt med referensnummer TSG 2021-1839 via nedanstående länk:

https://transportstyrelsen.se/sv/Om-transportstyrelsen/jobba-hos-oss/lediga-jobb/details?jobId=3472

Vi behöver din ansökan senast den 28 mars 2021. Vi gör första urvalet utifrån de frågor som du får svara på i vårt e-rekryteringssystem och kan komma att använda urvalstest.

Välkommen att bli vår nya kollega!

Liknande jobb

Liknande jobb