Förvaltare - inriktning Radio

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
Annonserat
den 2 mars 2021
Stängs
den 29 mars 2021
Ref:
23527
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Framtidens utmaningar och hot ställer nya krav på oss, vilket gör att Försvarsmakten är under omvandling och tillväxt. Vill du vara en av oss som jobbar för ett starkare försvar av Sverige?

Försvarsmaktens Telekommunikation- och informationssystemförband (FMTIS) söker Förvaltare med inriktning mot radio, till systemenheten, med placering i Göteborg.

Om Verksamheten
FMTIS Systemenhet har verksamhet på flera orter i landet och har ansvar för drift och underhåll för stora delar av Försvarsmaktens infrastruktur för kommunikation, radio, radar och IT-system. Systemenhetens uppgifter består i huvudsak att säkerställa att de tekniska systemen har den tillgänglighet som Försvarsmakten kräver.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Vi erbjuder dig ett spännande och omväxlande jobb inom ett område som är i ständig tillväxt. Du kommer att jobba under stor frihet där du kan forma din arbetsdag till stor del själv. Ny teknik införs ständigt, vilket gör att du kommer hela tiden mötas av nya spännande utmaningar. Arbetsuppgifterna som förvaltare innebär bla:
 • Genomföra övergripande teknisk förvaltning inom Marin Radio
 • Planera, beställa och följa upp förebyggande underhåll
 • Genomföra uppföljningsmöten med underhållsleverantören
 • Följa upp underhållskostnader
 • Ta fram budgetunderlag för underhåll
 • Planera och i vissa fall genomföra modifieringar och uppgraderingar i nätet
 • Remissgranska underhållsdokumentation
 • Leda och eller delta i möten med Försvarets Materielverk, representanter från industrin m.fl. inom det Marina Radio området
 • Rapportera behov av förändringar och föreslå förbättringar i nätet
 • Agera som tekniskt stöd för driftorganisationen

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Hos oss är en bra balans mellan arbete och privatliv viktigt och vi erbjuder flera karriärmöjligheter. Något av det vi erbjuder:
 • Utbildningar, certifieringar och seminarier utifrån verksamhetens behov och dina karriärmål.
 • Träning på arbetstid 3 timmar per vecka och du kan även få träningskläder och skor samt ersättning för startavgifter.
 • Flexibel arbetstid samt 35 semesterdagar per år för dig som är över 40 år.
 • Möjlighet att göra läkarbesök på arbetstid samt viss ersättning för läkemedel och besök.
 • Extra föräldralön vid föräldraledighet och VAB samt extra sjuklön och möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer
 • Högskoleutbildning med inriktning mot teleteknik eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
 • Erfarenhet av utvecklings- och förvaltningsarbete inom IT/Telekom
 • B-körkort

Meriterande
 • Brett kontaktnät inom Försvarsmakten/Industrin
 • Erfarenhet av arbete med radiosystem
 • Språkkunskaper i teknisk engelska
 • God kännedom om Försvarets telenät

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är engagerad och serviceinriktad, har lätt för att ta kontakt med människor och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du är van att leda och engagera och har en stor personlig drivkraft. Du är en god lagkamrat samtidigt som du gärna tar initiativ och eget ansvar. Du har god administrativ förmåga.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Övrigt
Arbetsort: Göteborg. Befattningen medför resor både över dagen men också längre perioder.

I Försvarsmakten benämns tjänsten Systemingenjör.

Befattningen är en tillsvidareanställning och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Tillträde enligt överenskommelse.

Befattningen är civil.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Chef Vidmakthållandeavdelningen, Jonas Hammarstedt, 010-823 21 55 eller Chef Materielsystemsektionen, Mikael Adolfsson, 010-823 21 53.

För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Annika Höddelius, 019-39 35 00 (växel).

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS
SACO Pär-Erik Lohman
OFR/S Martin Sparr
OFR/O Anders Wallinder
SEKO Matz Felix.
Samtliga nås via växeln på 019-39 35 00.

Välkommen med din ansökan senast 2021-03-28.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb