Polismyndigheten

Kravanalytiker, med placering i Göteborg

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm
Annonserat
den 22 februari 2021
Stängs
den 8 mars 2021
Ref:
C49679/2021
Kategori
Databas
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Som kravanalytiker hos teamet e-tjänster får du möjlighet att vara med och utveckla system som bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten. Hos oss får du möjlighet att arbeta med experter från flera olika delar av verksamheten, då vårt uppdrag är att ta ett helhetsansvar för nyutveckling och förvaltning av Polismyndighetens e-tjänster. Ett urval av produkter som gruppen ansvarar för är t.ex. e-tjänster för anmälningsupptagning som i dag hanterar ca 370 000 anmälningar per år vilket motsvarar ca 23% av alla upprättade polisanmälningar, positioneringstjänster vilka underlättar eftersök och kontrolltjänst som bidrar till att minska användningen av spärrade id-handlingar i samhället.

På Polismyndigheten arbetar 34 000 medarbetare varav it-avdelningen består av ca 1 000 anställda som ansvarar för all it som tillhandahålls av myndigheten. Som anställd på it-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och har en möjlighet att göra skillnad på riktigt!

Arbetsbeskrivning

Vi står inför en spännande och händelserik tid med mycket nyutveckling. Som kravanalytiker hos oss kommer du ingå i ett tvärfunktionellt SCRUM team som tillsammans utvecklar och förvaltar Polismyndighetens alla e-tjänster. Vi arbetar enligt agila principer där vi hjälps åt att leverera snygga, högkvalitativa lösningar. Det innebär att du kommer få hjälpa till med varierande uppgifter som behövs för att lyckas med våra leveranser.

Du kommer bland annat att hålla i workshops för att ta reda på behoven, för att sedan ta fram prototyper och utvecklingsbara krav med ett fokus på den övergripande arkitekturen. Du kommer att samordna och strukturera arbetet kring de olika utvecklingsuppdragen du arbetar med. Stort fokus ligger även på att kommunicera med olika intressenter, både internt inom Polisen och externt med våra olika målgrupper. Resor inom Sverige förekommer i tjänsten.

Kvalifikationer

 • har relevant akademisk examen

 • är van att planera och genomföra workshops för behovsinsamling samt visulisera genom prototyper

 • har arbetat med IT-arkitektur

 • har erfarenhet av att dokumentera funktionella och icke-funktionella krav

 • har erfarenhet av webbutveckling

 • har erfarenhet av agila metoder

 • mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift

 • Personliga egenskaper
  Du behöver ha en analytisk förmåga, vara ansvarstagande och ha ett starkt driv. Du vill hela tiden arbeta för att vi tillsammans kontinuerligt levererar så bra lösningar som möjligt. Du är en lagspelare som har lätt för att samarbeta och är kommunikativ och kan hantera många kontaktytor. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har en god förmåga att bryta ner komplexa uppgifter.

  Vi kommer att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet.

  Meriterande

 • erfarenhet av att arbeta som systemutvecklare

 • erfarenhet av att genomföra användartester

 • har kunskap inom användbarhet och tillgänglighet

 • kunskap om WCAG


Kontaktpersoner

Daniel Svan Gruppchef 010-56 373 86 daniel.svan@polisen.se Elin Melkersson HR-konsult elin.melkersson@polisen.se

Fackliga företrädare

Fredrik Bergh, SACO, tfn 010-563 91 37 Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710 Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 77 092 Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627

Övrig information

Placeringsort: Göteborg

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Liknande jobb

Liknande jobb