FRA

Teknisk kryptoanalytiker

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm, Sweden
Annonserat
den 3 mars 2021
Stängs
den 21 mars 2021
Ref:
2659127
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Just nu söker vi en kreativ teknisk kryptoanalytiker till avdelningen för Cyberverksamhet. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som Teknisk kryptoanalytiker hör du till avdelningen för Cyberverksamhet. Avdelningen ska bidra till att stärka skyddet mot kvalificerade IT-angrepp från utlandet hos samhällsviktig verksamhet i Sverige samt bidra med underlag till underrättelserapporteringen.

Du kommer arbeta vid ett kontor vars uppdrag är att stödja signalunderrättelse- och informationssäkerhetsverksamheten med kryptologiska utmaningar. Som Teknisk kryptoanalytiker är du med och skapar samt utvecklar underrättelseförmågor till underrättelserapportering.

I din roll ingår du i en grupp som arbetar med kryptoverksamhetens produktion. Du implementerar matematiska och kryptologiska metoder, utvecklar tjänster och övervakar produktionen. I arbetet ingår även analys och bearbetning för att möjliggöra, utveckla och förädla dataflöden. Arbetet präglas av kontinuerlig förändring och vi ser mycket positivt på att du i tjänsten håller dig uppdaterad och inhämtar nya kunskaper inom området. Resor i tjänsten kan förekomma såväl inom Sverige som internationellt.

Du kommer till en kreativ miljö med en mångfald av expertis inom kryptologi, matematik och IT-säkerhet, där vi tar tillvara varandras idéer och aktivt hjälps åt för att tillsammans nå resultat. Förutom samarbetet med din enhet så samverkar du med övriga delar av avdelningen för Cyberverksamhet samt med andra delar av myndigheten.

Du kan

Vi söker dig som har en akademisk examen inom exempelvis cybersäkerhet, datateknik, datalogi, kryptologi, matematik eller fysik. Alternativt att du har förvärvat motsvarande kunskaper genom arbetslivserfarenhet. Rollen kräver att du har goda kunskaper i programmering.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av och kunskap inom Python, C, C++, Linux, mjukvarudesign, nätverks- och/eller protokollanalys.

I övrigt har du mycket god förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift på såväl svenska som engelska och vi ser det som meriterande om du även har goda kunskaper i ytterligare språk, exempelvis ryska.

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är kreativ och har förmågan att ta initiativ att omvandla dina idéer till aktiviteter för att uppnå resultat. Vi värdesätter att du med hjälp av din sakkunnighet och problemlösande analysförmåga hittar svar på komplexa problem. För att trivas i rollen är det en förutsättning att du kan planera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt samtidigt som du har lätt för att anpassa dig efter förändrade omständigheter.

Vi söker dig som är uthållig och kan förbli motiverad och effektiv i både med- och motgångar och fortsätter att arbeta på tills resultat nås. Då tjänsten innefattar samarbete och samverkan med andra enheter och andra delar av myndigheten söker vi efter dig som har en god samarbetsförmåga och är tillmötesgående i ditt bemötande.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 800 anställda som lyder under Försvarsdepartementets ansvarsområde. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter och träningspass.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 47 81. Fackliga företrädare nås via växel 010-557 46 00.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2021-03-21.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb