IT- handläggare för jaktkorts- och jägarexamensregistren

Plats
Stockholm (Län), Östersund (Kommun), Jämtland
Annonserat
den 4 mars 2021
Stängs
den 24 mars 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du arbeta med jakt- och viltfrågor på Naturvårdsverket? Vi söker en handläggare som är verksamhetsspecialist för jaktkorts- och jägarexamensregistren på Viltförvaltningsenheten och som vill vara en del av arbetet med hållbar förvaltning av Sveriges vilt.

Naturvårdsverket är Sveriges nationella myndighet för jakt- och viltfrågor. Vi är en arbetsplats som erbjuder dig engagerade och samarbetsinriktade kollegor och ett närvarande ledarskap där vi samlas kring vårt uppdrag som syftar till att förbättra miljön för nuvarande och kommande generationer.

Dina arbetsuppgifter

I denna tjänst kommer du att vara ansvarig för förvaltning och vidareutveckling av våra IT-stöd inom jaktkorts- och jägarexamenshanteringen. Arbetet sker i nära samarbete med specialister inom Digitaliseringsavdelningen och externt (andra myndigheter, organisationer och leverantörer) för att säkerställa IT-stödens utveckling utifrån gällande lagstiftning och jägarnas behov. I arbetet ingår handläggning och administration kring det statliga jaktkortet och jägarexamen t. ex årliga utskick, vägledning, dispenser och webinformation.

Naturvårdsverkets nya roll för viltövervakningen kommer också innebära behov av att hantera nya informationsmängder i samverkan med andra för att skapa en helhet av förvaltningen av IT-system. Du kommer agera utifrån en myndighetsroll och arbeta både självständigt och i nära samverkan med andra.  

Din kompetens

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom relevant område. Du ska ha erfarenhet av att företräda verksamhetens behov vid verksamheters förvaltning och utveckling eller vidareutveckling av IT-system. För att lyckas i denna roll behöver du ha god tal- och skrivförmåga på svenska.

Det är meriterande om du har arbetat på myndighet sedan tidigare samt om du har arbetat med informationssäkerhet. Vidare är det en fördel om du har förståelse för jakt – och viltfrågor.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper där vi ser att du har förmågan att ta ansvar och arbeta systematiskt. Du har förmågan att vara en god myndighetsföreträdare och du samarbetar bra med andra, samtidigt som du har förmågan att driva ditt eget arbete framåt på ett självständigt sätt.

Om anställningen

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med placering antingen i Stockholm eller i Östersund. Vi tillämpar sex månaders provanställning. Vi följer ansvariga myndigheters rekommendationer och för närvarande finns det möjligheter till distansarbete. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Självklart delar du vår värdegrund -att du i ditt arbete är lyhörd, professionell och offensiv.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 24 mars.

Kontakt

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta följande personer via växeln, tel.nr. 010-698 10 00.

Carl-Johan Lindström tf enhetschef

Joar Ekenstaf, facklig representant, ST

Helene Lindahl, facklig representant, Saco

Om Naturvårdsverket

Naturvårdsverket har en central roll i miljöarbetet och arbetar pådrivande,stödjande och samlande vid genomförandet av miljöpolitiken. Vi ansvarar för frågor som handlar om klimat och luft, mark, biologisk mångfald, förorenade
områden, kretslopp och avfall, miljöövervakning samt miljöforskning.

Naturvårdsverket eftersträvar en arbetsplats präglad av jämställdhet och mångfald. Vi ser att medarbetare med olika bakgrund och erfarenheter är en viktig förutsättning för detta.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Liknande jobb

Liknande jobb