Webbutvecklare till Läromedelsavdelningen

Plats
Örebro (Län)
Annonserat
den 5 mars 2021
Stängs
den 19 mars 2021
Ref:
2 STO-2021/216
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om arbetsplatsen

Vill du bidra till Sveriges största kunskapsbank inom specialpedagogik? Vi på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, arbetar för att alla barn, elever och vuxenstuderande ska kunna utvecklas och nå målen i sin utbildning – oavsett funktionsförmåga. Vi erbjuder stöd till förskolor och skolor i hela landet som vill skapa lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga. Vi driver också flera specialskolor, fördelar statsbidrag och utvecklar läromedel. Myndigheten har cirka 1 200 medarbetare och verksamhet i hela landet.

Som medarbetare hos oss får du arbeta för allas lika värde i en organisation där delaktighet och engagerade medarbetare värderas högt. Vi ser ett stort värde i att ha medarbetare som mår bra och satsar därför mycket på friskvård och kompetensutveckling. Hos oss har du frihet att påverka ditt arbete. Mer om vad vi erbjuder kan du läsa på www.spsm.se/ledigajobb


Hos oss arbetar du för en utvecklande och tillgänglig lärmiljö för alla. Vi erbjuder specialpedagogiskt stöd och rådgivning till skolor och förskolor i hela landet, svarar på frågor och erbjuder kurser och konferenser. Vi driver åtta specialskolor, fördelar statsbidrag och utvecklar läromedel. Vi har cirka 1 200 anställda. Välkommen till Sveriges största kunskapsbank inom specialpedagogik.

SPSM har visionen att alla elever ska få en likvärdig utbildning. Då är det är viktigt att ha läromedel som är tillgängliga och anpassade efter elevens förutsättningar. Läromedelsavdelningen ger råd och stöd till förlagen, så att de kan ta fram material som passar elevens förmåga. Vi producerar också egna läromedel och stödmaterial. Vi gör även anpassningar i förlagens läromedel så att materialet blir mer tillgängligt. Pedagoger får guidning av oss för att hitta lämpliga läromedel för specialpedagogiska sammanhang. Läromedelsavdelningen har fyra enheter

För att kunna skapa ännu bättre produkter för målgruppen söker vi ytterligare en webbutvecklare till läromedelsavdelningen med placering i Örebro. Välkommen med din ansökan!


Arbetsuppgifter

Som webbutvecklare ska du tillsammans med utvecklings- och produktionsteamet skapa anpassade digitala läromedel.
Hos oss har du som webbutvecklare möjligheten att verkligen fördjupa dig inom de områden som är relevanta för läromedelsproduktion. Vi främjar experimentanda och vill använda oss av den senaste tekniken. För oss finns inga färdiga lösningar utan vi strävar efter att hitta och testa nya lösningar för målgruppen.
För vår frontendutveckling använder vi Angular 10+ och SCSS.
Vi ser att du är lösningsorienterad och ser möjligheter i arbetet och vill verka till att göra bra läromedel för våra målgrupper.
Vi ser att du har ett stort intresse för teknik och följer med vad som händer inom det digitala området.
Vi ser gärna att du har god kännedom om tillgänglighet.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har en universitetsexamen inom webbutveckling, systemutveckling, systemvetenskap eller liknande YH-utbildningar alternativt erfarenhet från området som arbetsgivaren bedömer motsvarar den formella kompetensen.

Du ska
• ha minst 1 års erfarenhet av att arbeta med webbutveckling.
• ha minst 1 års erfarenhet av HTML5, CSS3 och JavaScript.
• ha minst 1 års erfarenhet av responsiv webb.
• ha minst 1 års erfarenhet av browserkompatibilitet.
• ha en god förståelse för datasystem, programmering och felsökning.
• Kan uttrycka sig väl i tal eller teckenspråk på svenska samt skrift på svenska.

Det är meriterande om du
• meriterande om du har erfarenhet av Angular.
• har kunskaper i utveckling mot databas och serversidan (back-end).
• har erfarenhet av TypeScript.
• har kunskaper inom WCAG (2+) och webbriktlinjer för tillgänglighet.
• har erfarenheter av att utveckla läromedel.
• har kunskap och erfarenhet om barn, elever och vuxna med funktionsnedsättningar.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.


Kontaktperson
Samantha Sylva Arvidsson
Enhetschef 010 473 55 35

Fackliga företrädare
Jenny Ahinko
SACO-S 070-209 88 15

Jens Vendel
OFR/S 010-473 5122


Övrigt

Vid all rekrytering sätter vi värde på de kvalitéer som jämställdhet och mångfald tillför verksamheten.

Utdrag från belastningsregistret ska visas upp inför anställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss denna gång alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Provanställning på sex månader tillämpas.
Resor inom tjänsten förekommer.

 

Liknande jobb

Liknande jobb