Lösningsarkitekt inom IT till SIS

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 8 juli 2021
Stängs
den 22 augusti 2021
Kategori
It-arkitekt
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi behöver förstärka vår IT-funktion och söker en strategiskt lagd lösningsarkitekt. Du får möjlighet att bli delaktig i en spännande förändringsresa där SIS IT ska förflyttas från att arbeta med infrastruktur i egen regi till att konsumera mer funktioner som tjänst och i stället fokusera på värdeskapande initiativ, samverkan och verksamhetsutveckling. Låter detta spännande? Då kan det vara dig vi söker!

Uppdraget
Som lösningsarkitekt kommer du ha en nyckelroll i förflyttningen och ansvara för att IT-arkitekturen på SIS är aktuell, trygg och framtidssäkrad. Du kommer att ta fram och förvalta integrationsstrategier, användningsscenarion och modeller för informationsflöden och du förväntas ha en helhetsstrategi baserad på verksamhetsutveckling, digitalisering och säkerhet i fokus.

I rollen som lösningsarkitekt kommer du att ta fram lösningar som kan användas i det långsiktiga perspektivet. Du kommer att vara med och påverka SIS systemarkitektur för kommande utveckling och systemval och även driva vårt arkitekturforum där utveckling, infrastruktur och verksamhet samverkar. För nya behov, oavsett om det innebär införande av ett färdigt system eller att vi utvecklar själva ansvarar du för att lösningen är anpassningsbar mot våra övriga system, ramverk och modeller.

Du kommer även att vara delaktig i förvaltningsaktiviteter och vara stöttande mot och agera bollplank för våra IT-projekt och det är viktigt att du har förståelse för hur arkitekturen integrerar med våra molnlösningar på ett säkert sätt.

Vi ser att du kan och vill bidra till att stärka IT med just dina förmågor, erfarenheter och egenskaper så att vi tillsammans utvecklas och blir ännu bättre på det vi gör.

IT-avdelningen består av 12 personer inklusive konsulter och du rapporterar till IT-chef.

Kvalifikationer
Vi söker dig med eftergymnasial utbildning inom något av områdena systemvetenskap, datateknik eller motsvarande, alternativt har du skaffat dig likvärdig kunskap i arbetslivet. Vi vill också att du har utbildning inom IT-säkerhet eller dokumenterad erfarenhet av arbete inom området. Du har tidigare erfarenhet av att arbeta med applikationsutveckling i .Net och arkitektur under ett antal år och en av dina ledstjärnor är att aktivt automatisera och effektivisera arbetsflöden. Du har också en förmåga att omsätta verksamhetsarkitekturen till hållbara tekniska lösningar. Vidare är du väl förtrogen med Microsoftbaserad infrastruktur och molntjänster och har erfarenhet av att arbeta enligt vedertagna modeller för systemförvaltning och agil styrning. Du behärskar engelska och svenska i både tal och skrift.

Det är meriterande om du har certifiering som Azure Solutions Architect Expert och kunskap eller intresse av något av områdena Artificiell Intelligens, Machine Learning och Deep Learning. Det är också en fördel om du har erfarenhet av att arbeta med klassning av information och system.

Som person är du serviceinriktad och ansvarstagande med egen drivkraft. Du tänker affärsmässigt när det gäller leverans, kvalitet och ekonomi, och är van att ta fram realistiska ekonomiska underlag inför tekniska förändringar. Du gillar att arbeta strukturerat och metodiskt och är bra på att prioritera. Det är viktigt att du har ett proaktivt förhållningssätt med kärnverksamheten i fokus, är ödmjuk och har lätt för att ”få folk med på tåget”. Vidare är du prestigelös och klippa på att skapa nya kontakter samt underhålla relationer. Kommunikation och lyhördhet är viktiga grundstenar och du känner dig trygg i att prata inför stora som små grupper där du engagerar och skapar förtroende.

Vi ser att du är innovativ, framåtriktad och uppdaterad på vad som händer i branschen inom ditt område.

Ytterligare information
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Andreas Bedeus, IT-chef 08-555 520 27.

Är du intresserad, ansök då senast 2021-08-22. Urval och intervjuer kommer att ske efter sista ansökningsdag.

Provanställning tillämpas

Liknande jobb

Liknande jobb