ERP Lead

Rekryterare
Experis
Plats
Stockholm
Annonserat
den 5 mars 2021
Stängs
den 5 april 2021
Ref:
0125e11f-ba3b-4a6a-9c4c-a0c5f4d839a9
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vill du ta ansvar för vår ERP Strategi och roadmap? Vill du arbeta agilt och internationellt med engagerade kollegor? Nu söker vi vår ERP Lead som vill hjälpa oss att skapa bästa arbetssätten och rutinerna kring vårt ERP.

WSP är ett konsultbolag inom samhällsbyggnadssektorn med fokus på teknik och analys. Det är en global koncern med kontor i 40 länder och sammanlagt 50 000 medarbetare. Koncernens huvudkontor är baserat i Montreal i Kanada och bolaget är noterat på den kanadensiska börsen. I Sverige har WSP 4200 medarbetare på ett 50-tal kontor med huvudkontor i Stockholm.

Vill du vara med och arbeta i en internationell verksamhet med en lokal förankring som präglas av innovativt tänkande och gränsöverskridande samarbete över både teknikområden och länder? WSP erbjuder samma personliga service som det lokala bolaget men med internationell expertis och kan genomföra de mest komplexa projekten och hjälpa dess uppdragsgivare att uppnå sina mål. Med bevakning av trender presenteras innovativa idéer där lösningar formar morgondagens samhälle och bidrar till en hållbar utveckling.

Vi behöver nu förstärka vårt team IT Solutions med en ERP Lead. Teamet vidareutvecklar och ansvarar för våra affärssystem och WSP´s interna administrativa system. I din roll kommer du ansvara för WSPs ERP strategi och roadmap i regionen. Initialt med fokus på Norden och i förlängningen även Continental Europe. Vi arbetar agilt med dagliga standups för förvaltning och vidareutveckling och du ansvarar för och vidareutvecklar vårt arbetssätt och rutiner kring ERP. Vi är inne i en större förändringsresa. Just nu fokuserar vi på att harmonisera vår nordiska region med en gemensam ERP plattform. Detta kommer vara grunden för en större global utrullning av Oracle som en framtida lösning för WSP inom Projektstyrning, Finans, HR, Inköp och Försäljning.

I rollen ingår mycket kontakt och arbete med våra länder i regionen men även andra regioner globalt sett inom WSP.

Några exempel på fokusområden framöver där ditt engagemang blir centralt är:

* Agera stöd till lokala projektledare i implementationsprojekt. Även själv i vissa fall driva delar i olika projekt och inititiv relaterat till ERP
* Forma och driva vår regionala roadmap inom ERP. ERP kommer att bli en större och större del av vår centrala plattform på WSP
* Vara den centrala kontakten för ERP i regionen mot olika delar i regionen och andra delar av WSP globalt sett
* Delaktig i att ta fram och implementera en regional förvaltning för ERP, inklusive gränssnitt mot olika delar i WSPs verksamhet regional och globalt
* Kontinuerligt jobba med löpande förbättringar och arbetssätt i implementerade ERP-lösningar
* Vara huvudkontakt mot WSPs leventatörer inom området ERP

Din bakgrund
Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av förvaltning och strategiskt arbete gällande ERP, antingen som konsult eller i linjeroll. Du är van att stötta projektledare men även driva egna projekt. Det är en fördel med erfarenhet från implementationsprojekt. Det är en fördel om du har erfarenhet och trivs i att både ta fram pedagogiska och informativa PowerPoint-presentationer samt att presentera för verksamhetschefer. För att lyckas tror vi också att det är bra med kunskap gällande Oracle. Du har en teknisk eller civilekonomisk högskoleexamen eller motsvarande relevant utbildning, alternativt motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.

I rollen kommer delar av arbetet innebära mycket kontakter med och ibland resor till länder i Norden, Europa och även globalt. Inte minst våra gruppfunktioner som till stora delar sitter i Montreal, Kanada.

Då vi är mitt i en transformation av IT, ser vi att du som person är du öppen för förändringar och tycker att det är motiverande Vidare är du strukturerad med förmåga att hitta lösningar. Du är öppen och trivs med att skapa, utveckla och bibehålla goda relationer. Din positiva attityd och goda kommunikativa förmåga gör dig till en uppskattad person och konstruktiv teamspelare. Vi förutsätter att du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska då vår vardag ofta involverar internationella kontakter.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar WSP med Experis IT. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsult Pia Boström, 0703-14 68 66, pia.bostrom@se.experis.com

Sista ansökningsdag är 4 april 2021, men vi intervjuar löpande så vänta inte med att söka tjänsten!

Välkommen med din ansökan

Följ oss gärna på WSP Sverige (LinkedIn), WSP Sverige (Facebook), eller @lifeatwspsverige (Instagram) för en närmare inblick i vår verksamhet samt hur en dag i arbetet kan se ut för våra medarbetare.

Liknande jobb

Liknande jobb