Delivery Lead

Rekryterare
Experis
Plats
Stockholm
Annonserat
den 5 mars 2021
Stängs
den 5 april 2021
Ref:
464e5dfd-1c08-49a4-bd47-ebb9a7e39c73
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Har du erfarenhet av att leda agila team och tycker du om att ta ansvar för att leveransen blir så träffsäker som möjligt? Nu söker vi en Delivery Lead som vill hjälpa oss att skapa bästa arbetssätten och rutinerna kring våra leveranser.

WSP är ett konsultbolag inom samhällsbyggnadssektorn med fokus på teknik och analys. Det är en global koncern med kontor i 40 länder och sammanlagt 50 000 medarbetare. Koncernens huvudkontor är baserat i Montreal i Kanada och bolaget är noterat på den kanadensiska börsen. I Sverige har WSP 4200 medarbetare på ett 50-tal kontor med huvudkontor i Stockholm.

Vill du vara med och arbeta i en internationell verksamhet med en lokal förankring som präglas av innovativt tänkande och gränsöverskridande samarbete över både teknikområden och länder? WSP erbjuder samma personliga service som det lokala bolaget men med internationell expertis och kan genomföra de mest komplexa projekten och hjälpa dess uppdragsgivare att uppnå sina mål. Med bevakning av trender presenteras innovativa idéer där lösningar formar morgondagens samhälle och bidrar till en hållbar utveckling.

Vi behöver nu förstärka vårt team IT Solutions med en Delivery Lead. Teamet vidareutvecklar och ansvarar för våra affärssystem och WSP´s interna administrativa system. I din roll kommer du att ansvara för och vidareutveckla vårt arbetssätt, metoder och verktyg kopplat till vår ambition att bli ännu mer agila. Du är operativt ansvarig för gruppens leverans och leder löpande standup-möten och liknande för att säkerställa och öka vår förutsägbarhet för leverans. Vi är inne i en förändringsresa vilket gör att du har stora möjligheter till egen utveckling. Just nu fokuserar vi på att harmonisera vår nordiska region med en gemensam ERP plattform. Detta kommer vara grunden för en större global utrullning av Oracle som en framtida lösning för WSP inom Projektstyrning, Finans, HR, Inköp och Försäljning.

Ytterligare ingår i rollen att:

* Löpande ta fram bästa arbetssätt med input från vedertagna metoder
* Arbeta med backlogg och planera för kommande sprintar
* Jobba med samtliga personer i teamet och säkerställa att vi har rätt aktiviteter prioriterade
* I vissa fall ta rollen som projektledare för mindre projekt
* Löpande rapportera status och eskalera vid behov

Din bakgrund
Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av agilt arbetssätt och metoder gärna kopplat till affärssystem, antingen som konsult eller i linjeroll. Du är van att driva och leda leveranser och tar ansvar när problem uppstår. Det är en fördel med erfarenhet från implementationsprojekt och att ha arbetat som projektledare för mindre projekt. Du har en teknisk högskoleexamen eller motsvarande relevant utbildning, eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.

Då vi är mitt i en transformation av IT, ser vi att du som person är du öppen för förändringar och tycker att det är motiverande. Vidare är du strukturerad med förmåga att hitta lösningar. Du är öppen och trivs med att skapa, utveckla och bibehålla goda relationer. Din positiva attityd och goda kommunikativa förmåga gör dig till en uppskattad person och konstruktiv teamspelare. Vi förutsätter att du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska då vår vardag ofta involverar internationella kontakter.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar WSP med Experis IT. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsult Pia Boström, 0703-14 68 66, pia.bostrom@se.experis.com

Sista ansökningsdag är 4 april 2021, men vi intervjuar löpande så vänta inte med att söka tjänsten!

Välkommen med din ansökan!

Följ oss gärna på WSP Sverige (LinkedIn), WSP Sverige (Facebook), eller @lifeatwspsverige (Instagram) för en närmare inblick i vår verksamhet samt hur en dag i arbetet kan se ut för våra medarbetare.

Liknande jobb

Liknande jobb