Senior projektledare

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 5 mars 2021
Stängs
den 23 mars 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Är du en erfaren projektledare som vill arbeta i en spännande miljö där Sveriges ekonomiska utveckling står i fokus?  Flera spännande förändringsprojekt pågår och kommer att starta framöver och en etablering av ett projektkontor har påbörjats.

VI ERBJUDER DIG
IT är en  strategisk partner till verksamheten och vi har höga ambitioner att ligga i framkant med satsningar på ökad digitalisering och innovation. Vi erbjuder dig att parallellt med rollen som projektledare ha möjligheten att vara med i den fortsatta etableringen och utvecklingen av vårt projektkontor. Det finns stor bredd och potential i rollen och du erbjuds möjlighet att delta i arbetet med verksamhetsutveckling och digitalisering inom Riksbanken.

DET HÄR GÖR DU HOS OSS
Som senior projektledare  bidrar du med din kompetens och erfarenhet, tillsammans med andra, i arbetet med att etablera och driva ett projektkontor på Riksbanken. I detta arbete kan bl.a. ingå att ansvara för kvalitetssäkring av större pågående projekt, utbildning av projektledare och styrgrupper samt att ta roll som mentor och metodstöd till projektledare. Parallellt med detta arbetar du som projektledare, initialt med fokus på BI- och analysområdet.

DITT TEAM
Du ingår i en grupp om ca 13 medarbetare och rapporterar till chefen för metod- och utvecklingsenheten. I gruppen finns olika kompetenser och ansvarsområden och de huvudsakliga rollerna på enheten är projektledare, innovationsledare, förvaltningsledare, verksamhetsarkitekt, lösningsarkitekt och systemansvarig. Riksbanken har en relativt liten IT-organisation där man får möjlighet att arbeta brett och ta flera olika roller.

MER OM DIG
Du har universitets- eller högskoleutbildning inom IT eller motsvarande kunskaper du fått genom arbete. Du har lång och gedigen arbetslivserfarenhet från IT-branschen och i rollen som projektledare för IT- och verksamhetsprojekt. Du har även flera års erfarenhet av agilt arbetssätt, av kvalitetssäkring av projekt och av rollen som metodstöd till projektledare.

Det är önskvärt att du har:

  • erfarenhet av etablering av eller arbete i projektkontor
  • certifiering som projektledare
  • erfarenhet av projektledning inom BI/analysområdet
  • tidigare erfarenhet av systemutveckling
  • erfarenhet av att hålla utbildningar i projektledning, styrgruppsarbete etc.
  • erfarenhet av arbete med förändringsledning
  • erfarenhet av ITIL och pm3

Då denna roll innebär ett stort eget ansvar är du initiativtagande, drivande samt mål- och resultatinriktad. Du har goda ledaregenskaper och är mycket kundorienterad. Eftersom du kommer ha stora kontaktytor och samarbeten är du van att arbeta tillsammans med olika delar av verksamheten. Du har också en mycket god kommunikativ förmåga och du kommunicerar och skriver flytande både på svenska och engelska.

MER OM TJÄNSTEN
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande registerkontroll och särskild personutredning kommer att göras på slutkandidaten. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap och säkerhetsprövningssamtal för säkerhetsklassade tjänster.

ATT JOBBA PÅ RIKSBANKEN
Riksbanken ser till att pengarna behåller sitt värde över tid och att betalningar kan ske säkert och effektivt. Vi ger också ut Sveriges sedlar och mynt. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för en stark och säker ekonomi. Här får du utmaning och utveckling varje dag i en händelserik miljö. Hos oss får du kunniga och engagerade kollegor och stor möjlighet till kompetensutveckling.

Huvudkontoret är beläget på Brunkebergstorg mitt i centrala Stockholm. Som anställd på Riksbanken tar du del av bra förmåner som bland annat generösa semestervillkor, möjlighet till ledarledda träningspass och gym, subventionerad lunch i personalmatsalen, friskvårdsbidrag och subventionerad massage.

INTRESSERAD?
Vi vill ha din ansökan med CV inklusive relevanta betyg senast den 23 mars. Vi vill att du i denna rekrytering besvarar ett antal urvalsfrågor. På så vis kan du enkelt söka tjänsten och vi ges möjligheten att utvärdera våra kandidater på lika villkor.

Logiska tester och arbetsprov kan komma att ingå som en del av rekryteringsprocessen. Vi genomför också bakgrundskontroller på slutkandidaterna, vilket innebär att du lämnar in examensbevis eller annat dokument som styrker din utbildning och vi kontrollerar att dessa stämmer. Du kan välja att ladda upp relevanta dokument redan vid ansökningstillfället eller så inlämnar du dessa längre fram i processen om det blir aktuellt. Du kan läsa mer om hur det fungerar när du söker jobb på Riksbanken här. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!

Vi återkopplar till dig via mail och ber dig att noga se över både inkorg och skräppost så du inte missar något. Du får också gärna kontakta oss med vändande mail om du upptäcker att utskicken inte hamnar rätt.

Vi har valt annonseringskanaler och undanber oss försäljare av rekryteringstjänster och annonser.

 

Kontaktpersoner
Elisabeth Karlsson
Enhetschef
08-787 06 37

Liknande jobb

Liknande jobb