Business Intelligence Specialist

Rekryterare
Atea
Plats
Göteborg
Annonserat
den 5 mars 2021
Stängs
den 7 april 2021
Ref:
147881
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Har du ett affärssinne och trivs med att ha kunddialoger? Brinner du för att skapa värde i organisationer med hjälp av dataanalys? Då kan det här vara tjänsten för dig! Just nu söker vi på Atea Väst dig som vill bli en del av vårt regionala team inom Analytics och arbeta som BI-specialist. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.

Din roll i laget

Ett av Ateas satsningsområde är Analytics som tillhör affärsområdet Information Management där vår målsättning är att bli ledande. Just nu fokuserar vi i region Väst på att expandera inom BI med ytterligare tjänster i form av specialister. Du kommer att driva området framåt tillsammans med dina BI-kollegor i regionen och ha ett nära samarbete med specialister från hela Atea

I din roll som BI-specialist kommer du jobba konsultativt och verksamhetsnära för att hjälpa våra kunder med analys och verksamhetsutveckling. Det innebär att du i nära samarbete med våra kunder kommer att ta fram strategier och utveckla beslutsstöd, t.ex. utveckla datalager, visualisering och analysera data, alltid med verksamheten i fokus. Hos oss erbjuds en utvecklande roll där varje dag erbjuder nya utmaningar att lösa tillsammans med dina kollegor och dina kunder.

Vårt erbjudande till dig

Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av it och tillhörande tjänster.

Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.

Som person känner du troligtvis igen dig på följande:

Dina personliga egenskaper är avgörande för att lyckas i rollen och trivas hos oss. Vi ser att du är en person som tar ansvar för dina uppgifter, strukturerar ditt arbete självständigt och driver vidare processer. Du anser att problem är till för att lösas och har förmågan att bryta ner problem för att kunna se sammanhang, analysera och prioritera rätt frågor. Med god erfarenhet inom BI är du självgående inom området.

För att lyckas i rollen ska du:

  • Arbetat minst ett par år med BI back-end
  • Ha goda kunskaper inom arkitektur för Tableau och/eller Microsofts plattform
  • Kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska och engelska


Vill du bli en del av landslaget?

Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Magnus Franzén, Konsultchef Information & Data Analytics, på magnus.franzen@atea.se . Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.

Varmt välkommen med din ansökan!

Atea har samlat it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2000 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass.

Liknande jobb

Liknande jobb