Business Intelligence Specialist

Rekryterare
Atea
Plats
Uppsala, Stockholm
Annonserat
den 5 mars 2021
Stängs
den 2 maj 2021
Ref:
147886
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Har du ett affärssinne och trivs med att ha kunddialoger? Brinner du för att skapa värde i organisationer med hjälp av dataanalys? Då kan det här vara tjänsten för dig! Just nu söker vi på Atea region Stockholm dig som vill bli en del av vårt regionala team inom Analytics och arbeta som BI-specialist. Vi söker nya kollegor till både Uppsala och Stockholm. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.

Din roll i laget

Du kommer att vara en del av teamet Information & Data Analytics som ingår i Ateas nya affärsområde Information Management som omfattar strategi, arkitektur, information & data analytics (AI, BI, RPA och IoT), verksamhetsutveckling, förändringsledning, IT-styrning, projektledning samt informations- och cybersäkerhet.

Som konsult hos oss kommer du att stödja våra kunder både med strategiska och operativa förbättringar. Du ansvarar för att hjälpa kunder med deras BI- & Analyticsstrategi och utveckla lösningar på Microsoftplattformen med syftet att skapa möjligheter för våra kunder att fatta bättre affärsbeslut. Du får möjlighet att arbeta med Ateas omfattande kundstock med många spännande kunder i olika branscher.

Vi arbetar mer och mer med teamleveranser där vi nyttjar vår bredd och erfarenhet samt olikheter för att säkerställa bästa möjliga leverans till kund. Vi erbjuder dig en utvecklande roll där varje dag fylls av nya utmaningar att lösa tillsammans med dina kollegor och kunder.

Exempel på uppgifter i rollen kan vara:
  • Att sätta dig in i och förstå kundernas verksamhet, behov och utmaningar
  • Att genomföra demo, workshops och proof of concept ute hos kund
  • Att lösa problem och fokusera på kundnytta
  • Att analysera data och datakvalitet
  • Utveckla beslutsstödslösningar med Microsoft
  • Att utveckla datalager och beslutsstödslösningar i Microsoft
  • Att hålla i workshops


Vad söker vi hos dig

Dina personliga egenskaper är avgörande för att lyckas i rollen och trivas hos oss. Vi ser att du är en person som tar ansvar för dina uppgifter, strukturerar ditt arbete självständigt och driver vidare processer. Genom din lyhördhet och kommunikationsförmåga lyckas du väl att samarbeta med andra. Du anser att problem är till för att lösas och har förmågan att bryta ner problem för att kunna se sammanhang, analysera och prioritera rätt frågor. Med god erfarenhet inom BI är du självgående inom området.

För att lyckas i rollen behöver du:
  • Ha arbetat minst ett par år med BI
  • Ha goda kunskaper inom Microsoft Power BI, datalager, SSAS och SSIS
  • Kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska och engelska


Vårt erbjudande till dig

Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av informationsteknologi och tillhörande tjänster.

Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.

Vi har ett stort fokus på ansvarstagande utveckling och är stolta över att kunna påverka branschen globalt att agera mer hållbart.

Kontakta oss

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Camilla Arenhäll, konsultchef Stockholm, via camilla.arenhall@atea.se alternativt telefonnummer 08-51906893 eller Hans Gustafsson, konsultchef Uppsala, via hans.h.gustafsson@atea.se alternativt telefonnummer 070-2156652. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.Den här rekryteringsprocessen hanteras av oss påAtea och vi undanber oss därför alla samtal och eventuella förslag från rekryterings- och bemanningsföretag.

Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.

Varmt välkommen med din ansökan!

Atea vill samla it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2000 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass.

Liknande jobb

Liknande jobb