Driftstyrningsingenjör marina sambandssystem

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Karlskrona, Blekinge län, Sverige
Annonserat
den 10 mars 2021
Stängs
den 12 april 2021
Ref:
23593
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Befattningen erbjuder?
Har du kunskap och erfarenhet av drift och underhåll av sambandssystem gärna ombord på fartyg och båtar? Vill du arbeta i nära dialog med Marinens förband avseende sambandssystem ombord på några av marinens plattformar. Då är detta en spännande utmaning för dig!

Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata.

Driftsstyrningskompaniet utformar och upphandlar både förebyggande och avhjälpande teknisktunderhåll för Marinens fartyg och båtar. Med professionella medarbetare genomför och utvecklar vi verksamheten tillsammans med övriga Försvarsmakten samt i nära samarbete med Försvarets materielverk och industrin. Avdelningen består av 70 medarbetare fördelade på tre enheter med verksamhet i Karlskrona, Haninge/Berga och Nynäshamn/Muskö. Denna tjänst är placerad i Karlskrona.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
I rollen som Driftstyrningsingenjör har du ansvar för förebyggande samt avhjälpande underhåll på de sambandssystem som finns på de större fartygssystemen i Marinen tex Korvetter, Patrullfartyg och Minröjningsfartyg. Du bereder underhållsbehov i dialog med förbanden samt åtgärdar dessa genom att specificera, lägga beställningar samt följa upp leveranser och ekonomi. Du kommer även delta i och lämna tekniskt stöd åt produktledningen inom långsiktigt vidmakthållande.

Kvalifikationer :
  • Du har eftergymnasial utbildning med teknisk inriktning eller för området relevant kompetens förvärvad på annat sätt som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • Aktuell erfarenhet som driftansvarig för liknande system, alternativ motsvarande erfarenhet från leverantörled.
  • Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, i tal såväl som i skrift och behärskar även teknisk fackengelska.
  • Körkort B

Meriterande:
  • Dokumenterat intresse för samband/radio.
  • Erfarenhet från Försvarsmaktens marina system, till exempel i form av tidigare tjänstgöring som tekniker på någon av de marina flottiljerna.
  • Tidigare erfarenhet av hantering av teknisk information i såväl pappers- som digitalt format samt erfarenhet av användning av driftuppföljningssystem
  • Erfarenhet av projektledning/implementering inom området.
  • Allmänt marint intresse

Personliga egenskaper:
Då rollen innebär många kontaktytor har du en god samarbetsförmåga och du lyssnar till andra och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Att väga samman komplex information och visa omdöme vid uttalanden, ageranden och beslut är något som faller sig naturligt för dig. Vidare är du strukturerad på så sätt att du planerar och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt samt håller tidsramar. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Övrigt:
Anställningsform: Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning om du inte redan är anställd i Försvarsmakten.
I tjänsten ingår tjänsteresor, främst inom Sverige.
Arbetsort: Karlskrona
Tillträde efter överenskommelse.

Upplysningar om befattningen
Rekryterande chef Lars Ehnbom 0766-225010 lars.ehnbom@mil.se

Information om rekryteringsprocessen
HR-Gen Magnus Olsson 0455-85071

Fackliga representanter:
OFR/O: Urban Nyman
OFR/S: Jan Wasberg
SACO: Birgitta Strauss
Samtliga personer ovan nås via växeln: 0455-85 000
SEKO: Jan-Anders Nilsson, nås via växeln: 0457-471 000

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2021-04-11
. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb