CGI

Teknisk Arkitekt

Rekryterare
CGI
Plats
Stockholm, Stockholm , Sweden
Annonserat
den 10 mars 2021
Stängs
den 9 maj 2021
Ref:
J0221-3072
Kategori
It-arkitekt
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vill du ha en nyckelroll som arkitekt i en våra kundleveranser där du kommer att ansvara för att leda och driva arbetet kring tekniska lösningar och arkitektur kopplat till verksamhetens behov? Då kan du vara den vi söker!

Just nu söker vi duktiga arkitekter till vårt härliga team i Stockholm där du genom din arbetsinsats kan påverka och förbättra vardagen för viktiga samhällsfunktioner inom offentlig sektor - de som ansvarar för kollektivtrafik, vård och omsorg samt att få människor in i arbetslivet och ett tryggt öppet samhälle!

Dina framtida arbetsuppgifter
Hos oss på CGI kommer du få arbeta i spännande uppdrag där flertalet av våra kunder står inför stora förändringar av den digitala agendan och IT-miljöer. Här blir du en viktig del både i att vägleda och samarbeta med såväl kund som de projekt- och förvaltningsteam som finns.

Du arbetar hela vägen från krav till leverans där ditt ansvar sträcker sig från att ta fram relevanta arkitekturleverabler, hålla i workshops tillsammans med kund, aktivt delta och leda utvecklingsarbete mm. Vidare kommer du kunna arbeta i samtliga lager i arkitekturen - från verksamhetsprocesser och ner till infrastrukturlagret, men tonvikten för rollen ligger på arkitekturstyrning och lösningsarkitektur. Du kommer att vara huvudansvarig för att årligen ta fram, presentera och genomföra ett antal innovationsförslag som skall förbättra för kundens verksamhet.

Fokus kommer att vara inom området IT-drift med speciell tonvikt på serverplattformar och både private och public cloud, men våra leveranser är breda och områden så som IT-arbetsplats och datakommunikation berörs också. Du kommer att få möjlighet att delta i ett arkitekt-community inom vår Skandinaviska organisation där du aktivt får ta del, och dela med dig, av information och lösningar för att på bästa sätt kunna använda dessa i din roll som arkitekt.

Dessutom finns möjligheten att axla ansvar som expertkonsult och säljstöd då du exempelvis kan komma att jobba fram lösningsförslag till offerter eller genomföra förstudier tillsammans med våra kunder.

Kvalifikationer för tjänsten
• Minst 3 års erfarenhet av en liknande roll, kanske inom EA, cloud-, informations-, lösnings- och/eller systemarkitektur.
• Erfarenhet från konsultbranschen
• Erfarenhet inom IT-drift och outsourcing
• Erfarenhet inom offentlig sektor
• Erfarenhet av att omsätta verksamhetsarkitektur till hållbara tekniska lösningar

För den här rollen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Rollen som konsult innebär en omväxlande vardag där du behöver ha en förmåga och drivkraft att bygga och utveckla goda relationer för att skapa en stark samarbetsförmåga. För att framgångsrikt kunna lösa de utmaningar som du och ditt team ställs inför söker vi dig med ett analytiskt tänk och en kreativ problemlösningsförmåga.

För att trivas hos oss bör du dessutom ha en affärsmässig inställning, ett stort eget driv och gilla utmaningar. Som person är du flexibel, självgående och har en god samarbetsförmåga. Du har en helhetssyn och en god problemlösande analysförmåga.

Vad vi erbjuder
På CGI anser vi att framgång är beroende av våra anställda, därför erbjuds alla anställda att bli delägare. Vårt unika ägarprogram förverkligar CGI's filosofi om intraprenörskap och bidrar också till att vi som jobbar här känner engagemang och stolthet över att jobba på CGI.

Hos oss blir du del i en kultur där rörelsen framåt är målet och den ständiga utvecklingen drivkraften. Du får utrymme att påverka och erbjuds en global arena med möjlighet till kontinuerlig utveckling, att växa i ansvar, pröva nya roller och se nya sammanhang.

Vill du jobba tillsammans med oss?
Bra, för vi ser fram emot att höra från dig! Och om det fortfarande finns något du undrar över, skicka gärna din fråga til Kain Johnsson, karin.johnsson@cgi.com

Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Sista ansökningsdatum är: 2021-05-07

Personliga säkerhetskrav kommer att krävas om rollen kräver det.

Dina framtida arbetsuppgifter

Kvalifikationer för att bli framgångsrik denna roll

Utveckla din karriär hos oss.

Det är en extraordinär tid i vår bransch. Den digitala transformationen accelererar och CGI är i centrum för förändringarna - som hjälp för våra kunders digitala resor och med spännande karriärmöjligheter för våra medarbetare.

På CGI når vi framgång genom våra medarbetares talang och engagemang. Som ett team delar vi de utmaningar och belöningar som kommer genom att vi skapar ett växande företag, vilket stärker vår ägarskapskultur. Alla våra medarbetare drar nytta av det värde vi gemensamt skapar.

Var med och bygg ett av världens största oberoende tjänsteföretag inom IT och affärsprocesser.

Liknande jobb

Liknande jobb