CGI

Asset Management/Configuration

Rekryterare
CGI
Plats
Stockholm, Stockholm , Sweden
Annonserat
den 10 mars 2021
Stängs
den 9 maj 2021
Ref:
J0221-3071
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
CGI leder digitaliseringen av Sverige och är världsledande på att omvandla innovation, information och teknologi till framgång för våra kunder. Vi är ett globalt företag med lokal närvaro, finns i 40 länder med 77 000 medarbetare varav närmare 5000 i Sverige och på 30 orter. Kombinationen av global och lokala närvaro ger nöjda kunder men öppnar också upp för många och flexibla utvecklingsvägar för våra anställda.

Intresset är stort för Infrastruktur Outsourcing till CGI, vilket levereras från Global Technology Operations (GTO), Scandinavia. Vi söker Dig, med vana av IT Asset Management och erfarenhet av Configuration Management till vårt ITSM team på CGI GTO.

Vill Du göra skillnad och utvecklas med kollegor så att du får ut det bästa av din potential? Sök nu. Vårt erbjudande utvecklas löpande, parallellt som vi internt förbättrar våra förmågor att förenkla för verksamheten och skapa synergi-effekter med ökad kontroll och säkerhet, varpå Du som söker nya utmaningar med förmåga att skifta från helhet till detaljer och ha flera perspektiv i åtanke är relevant för rollen.

Rollen ställer krav på eget driv och engagemang. Som person är du strukturerad, noggrann och har ett tydligt taktiskt tänk. Du trivs med att komma i mål med effektiva lösningar samt uppskattar att arbeta självständigt såväl som hålla presentationer och samarbeta i grupp. Du har en god kommunikativ förmåga både muntligt och skriftligt, engelska och svenska.

Framtida arbetsuppgifter
Målet med Configuration Management är att få kontroll på alla de IT-objekt, infrastrukturkomponenter och IT-tillgångar med tillhörande dokumentation som ligger till grund för CGIs IT-leverans gentemot kund. Syftet är bl.a. att underlätta en effektiv planering och implementering av förändringar (Change) samt underlätta felsökningen av incidenter och problem.

Configuration Items (CIs) såsom hårdvara, programvarukomponenter, objektkoder, nätverksobjekt och dokumentation ska därför registreras, förvaltas och kontrolleras löpande på ett strukturerat sätt.

I rollen ansvarar du för att:
1. Förvalta innehållet i CMDB
a. Utför rekonsiliering - jämför CMDB med skanningar och redigera: ta bort dubbletter, komplettera
b. Säkerställ att rutiner och verktyg fungerar som avsett
2. Bistå vid produktion av tillgångsrapporter
3. Verifiera tillförlitligheten i CIs/rapporter genom periodiska kontroller
4. Utveckla CMDB i samarbete med GTO Configuration Manager

Arbetet sker både i projektform samt utifrån löpande krav/förslag på förbättringar.

Är du den vi söker?
Vi hoppas att du har ett par års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du bör ha god kunskap om CMDB datastruktur och dataanalys, att vara väl bekant med Remedy ITSM, Atrium CMDB samt Discovery är en merit. Du bör också ha kunskap om infrastrukturdrift och tjänsteleverans.

Vi söker dig som kan hålla ordning och säkerställa vår kunds olika assets hanteras på bästa sätt. Utöver detta är det viktigt att ha kunskap om ITIL, förmåga att arbeta strukturerat, kunna dokumentera samt vara lyhörd och har lätt för att samarbeta. Du måste kunna utrycka dig väl i tal och skrift både på engelska och svenska.

Meriterande är om du har…
• Erfarenhet av integrationer, API:er och masterdata-hantering
• Utbildning inom IT-arkitektur
• Certifiering: ITIL v3 Foundation och ITIL Lifecycle eller Capability certifieringen för Service Transition
• ett gediget intresse och stark förmåga till holistiskt perspektiv och konceptuellt tänkande
• Affärs och resultat driven
• Referenser på förmåga att strukturera komplexa utmaningar

Vad vi erbjuder
På CGI anser vi att framgång är beroende av våra anställda, därför erbjuds alla anställda att bli delägare. Vårt unika ägarprogram förverkligar CGI's filosofi om intraprenörskap och bidrar också till att vi som jobbar här känner engagemang och stolthet över att jobba på CGI.

Hos oss blir du del i en kultur där rörelsen framåt är målet och den ständiga utvecklingen drivkraften. Du får utrymme att påverka och erbjuds en global arena med möjlighet till kontinuerlig utveckling, att växa i ansvar, pröva nya roller och se nya sammanhang.

Vill du jobba tillsammans med oss?
Bra, för vi ser fram emot att höra från dig! Och om det fortfarande finns något du undrar över, skicka gärna din fråga til Kain Johnsson, karin.johnsson@cgi.com

Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Sista ansökningsdatum är: 2021-04-27

Personliga säkerhetskrav kommer att krävas om rollen kräver det.

Dina framtida arbetsuppgifter

Kvalifikationer för att bli framgångsrik denna roll

Utveckla din karriär hos oss.

Det är en extraordinär tid i vår bransch. Den digitala transformationen accelererar och CGI är i centrum för förändringarna - som hjälp för våra kunders digitala resor och med spännande karriärmöjligheter för våra medarbetare.

På CGI når vi framgång genom våra medarbetares talang och engagemang. Som ett team delar vi de utmaningar och belöningar som kommer genom att vi skapar ett växande företag, vilket stärker vår ägarskapskultur. Alla våra medarbetare drar nytta av det värde vi gemensamt skapar.

Var med och bygg ett av världens största oberoende tjänsteföretag inom IT och affärsprocesser.

Liknande jobb

Liknande jobb