CGI

Technical Specialist, Security operations

Rekryterare
CGI
Plats
Stockholm; Göteborg, , Sweden
Annonserat
den 11 mars 2021
Stängs
den 10 maj 2021
Ref:
J1220-1551
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
CGI leder digitaliseringen av Sverige och är världsledande på att omvandla innovation, information och teknologi till framgång för våra kunder. Vi är ett globalt företag med lokal närvaro, finns i 40 länder med 77 000 medarbetare varav närmare 5000 i Sverige och på 30 orter. Kombinationen av global och lokala närvaro ger nöjda kunder men öppnar också upp för många och flexibla utvecklingsvägar för våra anställda.

Just nu söker vi tekniska specialister till vårt Security operationsteam! Här blir du en viktig pusselbit i ett team med gedigen expertkompetens inom framförallt digitala certifikat, signering och kryptering, som du både bidrar till och får ta del av. Driv, stark motivation och lojalitet kännetecknar hela vår Cybersecurity enhet. Vi älskar vårt jobb, samtidigt ser vi givetvis till att ha balans i livet.

Framtida arbetsuppgifter
Till CGI's Security team behöver vi utöka med tre nya kollegor till drift och förvaltning av våra egenutvecklade säkerhetstjänster. Ditt uppdrag blir att se till att våra säkerhetstjänster alltid är uppe med en mycket hög grad av service till våra kunder.

Du kommer bland annat jobba med Hardware Security Modules (HSM), Smarta kort samt andra typer av hårdvarunycklar. Drift och support av våra tjänster, men även integration med molntjänster och deras säkerhetsfunktioner som utnyttjar "moln-HSM" eller annan säker hantering av digitala certifikat i molntjänster så som AWS, Azure eller privata molnlösningar.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat
• Daglig drift av tjänsterna, inklusive schemalagd beredskap.
• Ta hand om supportärenden för tjänsterna.
• Vara med i kundbeställda projekt kring våra säkerhetstjänster.
• Vara med i interna förbättringsprojekt kring våra säkerhetstjänster.
• Testning och verifiering av patch och nya releaser samt kontinuerlig säkerhetspatchning.
• Genomföra säkerhetsskanningar av tjänsterna
• Det ingår även uppgifter att uppdatera drift- och systemdokumentation samt framtagning av projekt dokument så kunskaper i både tal och skrift på både svenska och engelska är ett krav.

Vi arbetar enligt ITIL och ett antal andra säkerhetsramverk och standarder så noggrannhet och struktur är mycket viktiga egenskaper hos dig. Eftersom vi har totalansvar för våra högkvalitativa säkerhetstjänster har vi också egna utvecklare som ser till att våra säkerhetstjänster uppdateras och utvecklas för att vara framtidsäkra och attraktiva för våra kunder.

Våra kunder finns inom alla sektorer och vi har också inom teamet branschspecifik kompetens och erfarenheter. Vi har högt i tak och vi delar med oss av vår kunskap, vilket är en förutsättning för att vi ska kunna leverera på topp. Vi ser till att ha roligt på jobbet samtidigt som våra kunder har stort förtroende för vårt säkerhetsteam.

Placering är i Stockholm (Kista) alternativt i Göteborg. Resor kan ingå i rollen då vi har kundleveranser även utanför Sverige.

Är du den vi söker?
För att lyckas i rollen som teknisk specialist söker vi dig som har några års arbetslivserfarenhet och kunskap i uppsättning och drift av Linux, Java-applikationer, Tomcat, Apache och verktyg så som Ansible.

Du ska vara strukturerad och tänka säkerhet men samtidigt vara nyfiken och ha vilja att kontinuerligt titta och lära sig nya tekniker och ramverk som ständigt utvecklas på marknaden. Du ska även gilla utmaningar, att lära dig nya verktyg, mjukvara och hårdvara och anpassa dem så det fungerar utifrån de regelverk och standarder tjänsterna arbetar med.

Vi önskar att du har erfarenhet från/inom:
• Linux
• Säker infrastrukturdrift
• Säkerhet i Nätverk
• PKI
• Digitala underskrifter

Meriterande är;
• Kunskap om containers (Docker, Kubernetes m.m.)
• Script utveckling och enklare utvecklingskunskap
• Tidigare erfarenhet av tjänsteleveranser inom betrodda tjänster (eIDAS förordningen), certifikat och PKI tjänster samt drift av HSM:er.

Du kommer arbeta utifrån arbetsmetodiker, så som SAFe, där arbetet planeras i verktyg, så som Jira. Eftersom vi är ett team som har helhetsansvar, vilket innebär allt från utveckling till drift och förvaltning, så kommer du vara en viktig pusselbit i tjänsternas framtida utveckling där utveckling och tjänsteägare sitter bredvid dig dagligen.

Vad vi erbjuder
På CGI anser vi att framgång är beroende av våra anställda, därför erbjuds alla anställda att bli delägare. Vårt unika ägarprogram förverkligar CGI's filosofi om intraprenörskap och bidrar också till att vi som jobbar här känner engagemang och stolthet över att jobba på CGI.

Hos oss blir du del i en kultur där rörelsen framåt är målet och den ständiga utvecklingen drivkraften. Du får utrymme att påverka och erbjuds en global arena med möjlighet till kontinuerlig utveckling, att växa i ansvar, pröva nya roller och se nya sammanhang.

Vill du jobba tillsammans med oss?
Bra, för vi ser fram emot att höra från dig! Om det fortfarande finns något du undrar över, skicka gärna din fråga till Andrew Docherty, andrew.docherty@cgi.com eller Staffan Spehling, staffan.spehling@cgi.com. Ansök till tjänsten senast 7 maj 2021.

Eftersom säkerhetskraven är mycket höga görs noggranna kontroller av alla medarbetare som också måste genomgå en intern utbildning. Anställningen kommer innebära bakgrundkontroll (SUA) av dig utifrån Säkerhetsskyddslagen.

Dina framtida arbetsuppgifter

Kvalifikationer för att bli framgångsrik denna roll

Utveckla din karriär hos oss.

Det är en extraordinär tid i vår bransch. Den digitala transformationen accelererar och CGI är i centrum för förändringarna - som hjälp för våra kunders digitala resor och med spännande karriärmöjligheter för våra medarbetare.

På CGI når vi framgång genom våra medarbetares talang och engagemang. Som ett team delar vi de utmaningar och belöningar som kommer genom att vi skapar ett växande företag, vilket stärker vår ägarskapskultur. Alla våra medarbetare drar nytta av det värde vi gemensamt skapar.

Var med och bygg ett av världens största oberoende tjänsteföretag inom IT och affärsprocesser.

Liknande jobb

Liknande jobb