CGI

Security Specialist

Rekryterare
CGI
Plats
Stockholm; Göteborg, , Sweden
Annonserat
den 12 mars 2021
Stängs
den 11 maj 2021
Ref:
J1120-2514
Kategori
Säkerhet
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
CGI leder digitaliseringen av Sverige och är världsledande på att omvandla innovation, information och teknologi till framgång för våra kunder. CGI finns i 40 länder med 77 000 medarbetare varav närmare 5000 i Sverige och på 30 orter, en kombination som öppnar många och flexibla utvecklingsvägar.

CGI tror på tanken att vi når längre om vi trivs ihop och jobbar tillsammans. Varje dag bygger vi varandra, våra kunder och vår verksamhet. Alla medarbetare har också möjlighet att dela den framgång vi tillsammans skapar genom att köpa in sig i CGI:s aktieköpsprogram. På så sätt kan vi alla ta del av företagets vinstdelning - kundernas och företagets bästa blir allas bästa. Alla mår bra när det går bra.

Just nu söker vi en Security Archtiect till vårt härliga Security Operation Center team (SOC), som tillhör Cyber Security.

Framtida arbetsuppgifter
Som Security Architect tror vi att du trivs som bäst när du får jobba i en social roll med många kontaktytor, och där du får vara en analytisk och kreativ problemlösare. I uppdraget kommer du att vara en nyckelperson som bidrar till att driva och ta fram efterfrågat material för att kunna ta viktiga beslut inom både arkitektur och teknik samt lösningsförslag till våra kunder. Rollen innefattar även att leda workshops samt möta kunder för att ta fram olika förslag på lösning och tidsestimat utifrån kunders behov.

Du kommer att vara en del av vårt SOC team där vi jobbar tätt tillsammans i en prestigelös miljö och högt i tak. Vi söker dig som vill vara med och göra skillnad för våra kunder, där du får jobba med spännande uppdrag och vara med och på en strategisk nivå forma, upprätthålla och underhålla roadmap för att kontinuerligt utveckla SOC as a shared multitenant Service.

I dina arbetsuppgifter ingår framförallt:
• Omvärldbevaka och hålla sig ajour kring IT-säkerhetsområdet med fokus på SOC
• Ta fram och forma strategier
• Teknisk expert i dialog med kund för att ta fram lösnings- och prisförslag
• Driva workshops hos kund

Du kommer att vara placerad i Göteborg eller Stockholm. Resor ingår I rollen.

Är du den vi söker?
För att lyckas i rollen som Security Architect inom SOC söker vi dig som gillar en omväxlande vardag där du har en god kommunikativ förmåga samt en drivkraft att bygga och utveckla goda relationer för långsiktiga relationer. Du ska kunna uttrycka dig väl i säljande sammanhang för att hjälpa våra kunder att hitta rätt lösningar för att säkra sin IT-verksamhet.

För att framgångsrikt kunna lösa de utmaningar som du och ditt team ställs inför söker vi dig med ett analytiskt tänk på strategisk nivå och en kreativ problemlösningsförmåga. För att trivas hos oss bör du dessutom ha en affärsmässig inställning och ett stort eget driv. Du har erfarenhet från liknande roller sedan tidigare och är van att arbeta med att förstå SOC tjänstekomponenter på en djup teknisk och strategisk nivå. För rollen krävs även en grundläggande förståelse för IT-system, informationssäkerhet, TCP/IP, UNIX, Linux samt Windows OS, hur cloudtjänster fungerar och hur de integreras till "traditionell" IT samt kunskap gällande best prastices och hur policys bör applicerars på IT-miljöer. För rollen behöver du även ha en förståelse för hur olika säkerhetskontroll system fungerar och ha kunskap att nyttja dem effektivt.

Du kan flytande svenska och engelska, både i tal och skrift samt har en akademisk examen i IT-säkerhet eller motsvarande arbetslivserfarenhet.

Vi önskar att du har följande erfarenhet/kompetens:
•Vara väl insatt i tekniska standarders, tekniker och produkter inom Security Operation Center
•Goda kunskaper inom IT-infrastruktur, nätverk och Operativsystem (UNIX, Linux samt Windows)
•Ha ett affärsmässigt synsätt
•Stark social och kommunikationsförmåga med fokus på att skapa goda relationer
•Stark analytisk förmåga för att enkelt sätta sig in i och förstå komplexa miljöer och kontexter samt hur komponenter är relaterade till varandra
•Uttrycker sig tydligt i skrift och tal både på Svenska och Engelska; förmåga att skriva tydliga och koncisa säkerhetsdokument
•Stark förmåga att förstå kundbehov och forma dem till erbjudanden
•Meriterande om du har erfarenhet av projektledning

Vad vi erbjuder
På CGI sätter vi laget före jaget. Vi vet att vägen till framgång går via tillit och samarbete. Varje dag bygger vi varandra, våra kunder och vår verksamhet genom att nyfiket dela tankar och kunskap, lyssna och ge varandra utrymme, hantera konflikter när de uppstår och se storheten i laget snarare än jaget. Vi uppmuntrar egna initiativ och låter olika åsikter ta plats eftersom vi vet att de bästa idéerna föds i mötet mellan olika infallsvinklar

På CGI blir du del i en kultur där rörelsen framåt är målet och den ständiga utvecklingen drivkraften. Du får utrymme att påverka och erbjuds en global arena med möjlighet att växa i ansvar, pröva nya roller och se nya sammanhang.

Vill du jobba tillsammans med oss?
Vi ser fram emot att höra från dig! Och om det fortfarande finns något du undrar över, skicka gärna din fråga till Staffan Spehling på staffan.spehling@cgi.com.

Ansök till tjänsten senast 15 februari 2021.
Personliga säkerhetskrav kommer att krävas om rollen kräver det.

Dina framtida arbetsuppgifter

Kvalifikationer för att bli framgångsrik denna roll

Utveckla din karriär hos oss.

Det är en extraordinär tid i vår bransch. Den digitala transformationen accelererar och CGI är i centrum för förändringarna - som hjälp för våra kunders digitala resor och med spännande karriärmöjligheter för våra medarbetare.

På CGI når vi framgång genom våra medarbetares talang och engagemang. Som ett team delar vi de utmaningar och belöningar som kommer genom att vi skapar ett växande företag, vilket stärker vår ägarskapskultur. Alla våra medarbetare drar nytta av det värde vi gemensamt skapar.

Var med och bygg ett av världens största oberoende tjänsteföretag inom IT och affärsprocesser.

Liknande jobb

Liknande jobb