Analytiker inom cyberförsvarsområdet!

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Stockholm, Stockholms län, Sverige
Annonserat
den 17 mars 2021
Stängs
den 12 april 2021
Ref:
23690
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Tycker du att det är spännande med cyberförsvar? Försvarsmakten förstärker nu sin förmåga och vi behöver bli fler. Just nu söker vi en analytiker för strategisk planering av cyberförsvaret. Ledningsstaben(LEDS) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Avdelningen LEDS CIO ansvarar för den strategiska ledningen av informationsbehov, informationshantering, IT-systemutveckling och Försvarsmaktens cyberförsvar. Sektionen för cyberförsvar tillhör avdelningen och är ansvarig för planering, ledning, genomförande och utveckling av Försvarsmaktens cyberförmåga.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna omfattar hela spektret av Försvarsmaktens dator- nätverksoperationer och du kommer på militärstrategisk nivå bland annat att arbeta med analys, planering, inriktning och uppföljning av operationer samt incidenthantering. Vidare arbetar du med att sammanställa information och utveckla strategiska inriktningsdokument inom ramen för fastställd planerings- och ledningsmetod. Arbetet sker inom ramen för militärstrategisk och operativ doktrin och syftar till att stödja beslutsfattande chefer vid högkvarteret. I arbetet ingår även nationell och internationell samverkan. På sikt kan arbetsuppgifter komma att genomföras på det kommande Nationellt cybersäkerhets centrum (NCSC).

Kvalifikationer
Vi ser att du har en relevant naturvetenskaplig eller tekniska akademisk examen. Du har tre till fem års arbetslivserfarenhet efter examen, inom vad Försvarsmakten bedömer som relevant område. Du har dokumenterad erfarenhet av analytiskt arbete och en mycket god tekniks förståelse om informations- och kommunikationsteknologi (IKT). Vi ser att du ska kunna sammanställa och presentera material både muntligt och skriftligt på såväl svenska som engelska.

Meriterande
Erfarenhet från Försvarsmakten, central nivå och erfarenhet från och kunskap om metoder inom underrättelsetjänst samt incidenthantering är meriterande. Även erfarenhet från arbete med och kunskap om arkitektur, design och kravställning avseende säkerhet i IT-system och säkra kommunikationslösningar är meriterande.

Personliga egenskaper
Vi söker en person som har förmåga att prioritera för att kunna leverera underlag med kvalitet inom angivna tidsförhållanden och som har en hög inlärningskapacitet. Du trivs med ett högt tempo, är prestigelös, trivs med att arbeta i grupp och har en god samarbetsförmåga. Vi ser att du är en trygg och stabil person med hög intigritet med förmåga att ta initiativ och hitta lösningar. Vi ser vidare att du är analytisk och har en god förmåga att se samband mellan detaljer i en större kontext. Du tycker om att vara projektledare och trivs med att leda projekt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tjänsten är heltid, tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning, tillträde efter överenskommelse. Befattningen är öppen att söka för civil och militär personal (OF-4). Arbetsort är Stockholm. Upplysningar om befattningen lämnas av Patrik Ahlgren som nås på telefon 073-852 15 46.

Fackliga kontaktpersoner
OFR/O HKV, Arne Nilsson OFR/S HKV, Kjell Tetzlaff SACO HKV, Camilla Robertsson SEKO Försvar HKV, Hans Monthan Samtliga nås via växeln på 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2021-04-11. Mejla ansökan till cyberintresse@mil.se , ange referens 71129. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen. Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv. Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb