Systemingenjör, Core Facilities

Plats
Göteborg (Kommun), Västra Götaland
Annonserat
den 18 mars 2021
Stängs
den 15 april 2021
Ref:
PAR 2021/297
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 53 300 studenter och 6 500 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Sveriges precisionsmedicinprojekt, Genomic Medicine Sweden, (GMS, www.genomicmedicine.se) är ett nationellt samarbete mellan Sveriges sju universitetssjukhusregioner och sju universitet med en medicinsk fakultet. Tillsammans med patientorganisationer, hälso- och sjukvård, universitet och näringsliv utvecklar GMS ny diagnostik baserad på bred gensekvensering. Bred sekvensering gör det möjligt för en läkare att avpassa behandling efter patientens individuella förutsättningar vid bland annat sällsynta diagnoser, cancer och infektionssjukdomar, anpassningar som minskar lidande för patienten och räddar liv.

En central del av arbetet är uppstarten av en ny nationell IT-infrastruktur för big data, som ska stödja diagnostik och genomik, NGP (National Genomics Platform). I NGP-konceptet ingår datalagring i en säker datasjö samt skalbara beräkningslösningar och databaslösningar som kan hantera de gigantiska datamängder som sekvenseringsinstrument genererar.

GMS är nu redo att påbörja arbetet med en teknisk pilot och söker därför en systemingenjör till projektet. Arbetet leds av Göteborgs Universitet och Västra Götalandregionen i samverkan med sex svenska universitet och sex universitetssjukhus. Anställningen är en unik möjlighet för dig att bidra till samhällsutvecklingen och införandet av nästa generations diagnostik i Sverige.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig med erfarenhet av utveckling och implementation av nya IT miljöer, samt ett intresse för big data och att hjälpa dina medmänniskor. För att lyckas behöver du vara flexibel, driftig och redo att snabbt sätta dig in i nya fält. Fokus kommer ligga på att tillsammans med bioinformatiker, arkitekter och IT-personal från sju orter bygga en nationell plattform för lagring och beräkning av genomisk data inom vården. Du kommer arbeta i kärnteamet med den tekniska implementeringen av pilotinfrastrukturen och ansvara för att dels omsätta koncept i handling och dels vara delaktig i design av ny infrastruktur.

Kvalifikationer

Du som söker skall ha en masterexamen eller civilingenjörsexamen inom datavetenskap, IT eller närliggande fält och du skall ha goda kunskaper i Unix och Python. Vi vill betona att kunskap om genomik inte är nödvändigt för rollen, men däremot nyfikenhet och önskan att lära sig nya saker. Eftersom du kommer arbeta nära läkare, bioinformatiker och biologer skall du också ha en god pedagogisk förmåga och gärna en vana av att arbeta i tvärdisciplinära team.

Meriterande är kunskap om Azure Stack/Big Azure, server och lagringsteknik, SQL, samt grundläggande kunskap om nätverksteknik. Det finns visst utrymme att utforma tjänsten efter dina kompetenser och intresseområden.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningen är en tillsvidareanställning, med omfattning på heltid (100%), och är placerad vid GMS Core Facility, Sahlgrenska akademin. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Per Sikora, enhetschef på GMS Core Facility, per.sikora@gu.se eller Elisabet Carlsohn, chef för Sambio Core Facilities, elisabet.carlsohn@gu.se.

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2021-04-15

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Liknande jobb

Liknande jobb