Handläggare IT vid Försvarsmaktens Högkvarter

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Stockholm, Stockholms län, Sverige
Annonserat
den 19 mars 2021
Stängs
den 17 april 2021
Ref:
23725
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

PROD RPE Ledningssystemavdelning på Högkvarteret leder och samordnar Försvarsmaktens gemensamma IT- och ledningsstödsystem. Vi söker nu en handläggare som vill driva och utveckla förmågor och förutsättningar för gemensamma IT och Ledningsstödssystem i Försvarsmakten.


Huvudsakliga arbetsuppgifter
Tjänsten avser att arbeta med frågor i det längre tidsperspektivet inom IT, som innefattar:
 • Delta i långsiktigt arbete med förbättringar av IT i försvarsmakten
 • Ta fram förslag på förbättringar inom stödsystem och IT-plattformar
 • Sammanställa och driva IT behov som förändrar förmågan
 • Deltar i att ta fram och föredra underlag


Kvalifikationer
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska
 • Erfarenhet av arbete i beställarrollen av IT
 • Erfarenhet av att arbeta som ledare
 • Metodkompetens och erfarenhet av ett processorienterat arbetssätt


Meriterande
 • Grundläggande kunskaper i ITIL och eller PM3
 • Erfarenhet av säkerhetsfrågor kopplade till information och system
 • Högskoleexamen eller motsvarande inom IT, teknik eller ekonomi
 • Kännedom om Försvarsmaktens verksamhet
 • Tidigare arbete inom IT i Försvarsmakten
 • Kännedom om Försvarsmaktens IT-miljö


Personliga egenskaper
Du ska vara en självständig person som kan känna stort ansvar och ägarskap över en komplex och till delar odefinierad uppgift inom en stor organisation. Du ska ha intresse av att lära dig nya områden, att positivt interagera med människor och ha lätt för att samarbeta. Du bör vara intresserad av att verka för förändringar när det behövs. Försvarsmakten är en arbetsplats under ständig utveckling som aktivt arbetar med att utbilda och utveckla sina medarbetare och gärna ser att deras ansvar växer med tiden. Vi erbjuder också goda möjligheter till fysisk träning på arbetstid.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).


Tillträde
Tjänsten är en tillsvidareanställning och omfattar heltid. Individuell lönesättning tillämpas.
Tillträde efter överenskommelse. Placeringsort är Stockholm.

Upplysningar om befattningen
Lämnas av Chefen för IT/Ledningssektionen, Mikael Bengtsson, telefon 072-165 10 19.


Fackliga representanter
OFR/O HKV, Arne Nilsson
OFR/S HKV, Pia Almström
SACO HKV, Camilla Robertsson
SEKO Försvar HKV, Hans Monthan
Samtliga nås via växeln på 08-788 75 00.

Ansökan:
Ansökan skall innehålla personligt brev samt CV.
Välkommen med din ansökan senast 2021-04-16.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen. Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv. Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb