FRA

Driven Javautvecklare

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm, Sweden
Annonserat
den 22 mars 2021
Stängs
den 11 april 2021
Ref:
2670599
Kategori
Systemutvecklare
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en driven problemlösare för arbete med utveckling av inhämtningssystem för signalunderrättelseavdelningen. Är du den vi söker kan vi erbjuda arbete i en unik IT-miljö med stor kompetensbredd och goda möjligheter till utveckling. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som Javautvecklare hör du till avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.

Uppdraget består huvudsakligen av utveckling och förvaltning av IT-system för signalunderrättelseavdelningens inhämtningssystem inom radio. Utvecklingen sker främst på Linuxbaserade plattformar med Java, Javascript och Python men andra språk kan förekomma. I rollen kommer du kommunicera mestadels med interna kontakter. Vid vissa tillfällen kommunicerar du även med externa kontakter. Resor såväl inrikes som utrikes kan förekomma i tjänsten.

Du kan

Vi söker dig som har du en akademisk examen eller motsvarande utbildning med inriktning på mjukvaruutveckling. Alternativt har du erhållit motsvarade kunskap genom arbetslivserfarenhet. För rollen ser vi även att du har minst tre års arbetslivserfarenhet av Javautveckling och har goda kunskaper i Java, Javascript och Python.

Utöver ovan kvalifikationer ser vi det som meriterande om du har erfarenhet av en eller flera av följande: JBoss, Maven, C/C++ och Linuxadministration. I övrigt har du goda kunskaper i både svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du som söker har lätt för att samarbeta effektivt med andra och kan vara utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. För att trivas i rollen krävs det att du är analytisk och vill bidra med din expertis för att nå gemensamma mål. Vi ser att du är självgående och kan strukturera ditt arbete på ett bra sätt där du har kapacitet att behålla lugnet och fokusera på rätt saker.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 800 anställda som lyder under Försvarsdepartementets ansvarsområde. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Håkan F Randahl på telefon 010-557 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2021-04-11.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb