Senior informationssäkerhetskonsult

6 dagar kvar

Rekryterare
Atea
Plats
Göteborg
Annonserat
den 15 december 2020
Stängs
den 29 april 2021
Ref:
147741
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Är du en lagspelare som vill bli en del av landslaget? Just nu söker vi på Atea Göteborg dig som vill jobba som konsult med fokus på informationssäkerhet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.

Din roll i laget

Merparten av din tid kommer du att arbeta ute hos våra kunder inom offentlig och privat verksamhet. Du kommer att vara delaktig som rådgivare kring säkerhetslösningar och kan bli involverad i allt från säljstöd, analys, design och implementation till support. Du kommer att ingå i ett team med ett antal säkerhetskonsulter samt arbeta nära tillsammans med andra konsulter inom Atea för att skapa de bästa lösningarna för våra kunder.

Vi söker dig som har dokumenterad erfarenhet inom säkerhetsområdet och är beredd att leverera säkerhetskompetens och förändring hos kund. Du har god förståelse för hur informationssäkerhet och IT-säkerhet skapas och upprätthålls. Resor förekommer i tjänsten.Uppdrag kan innebära att bakgrundskontroller hos kund kan genomföras

.

Vad söker vi hos dig?

Dina personliga egenskaper är avgörande för att lyckas i rollen och trivas hos oss. Som informationssäkerhetskonsult ser vi att du är en person som tar ansvar för dina uppgifter, strukturerar ditt arbete självständigt och driver vidare dina processer.

Vi tror att Du har arbetat 5-10 år inom informationssäkerhet och har en hög kompetens inom ditt område. Du stävar efter att skapa mervärde för kunden och kan tänka både taktiskt och operativt. Du är väl bekant med standarder inom branschen och har arbetat med t ex dataskydd, ISO 27000, LIS, NIS. Du har genomfört ett antal uppdrag i projektform och kanske handlett mindre erfarna kollegor.

Som person ska vara:

 • Vara rådgivande och förtroendeingivande
 • Drivas av utveckling och se förändring som något roligt


För att lyckas i tjänsten som informationssäkerhetskonsult bör du ha följande kunskaper:
 • Du har god kommunikativ förmåga och kan formulera en komplex problemställning på ett enkelt sätt både på svenska och engelska
 • Du kan möta kunden och anpassa budskapet beroende på vem som är mottagare av informationen
 • Du är van att arbeta med riskhantering och diskutera risker utifrån budget och process
 • Du har ett självständigt arbetssätt samtidigt som du ska kunna arbetsleda en mindre erfaren konsult.


Meriterande egenskaper inkluderar:
 • Dokumenterad erfarenhet av arbete med kravställning eller testledning
 • Säkerhetscertifieringar (t.ex. CISSP/CISM/CISA, ISO 27001 Lead auditor, Lead implementor, KSF)
 • Dokumenterad erfarenhet av kvalitetsarbete inkl. relevanta certifieringar (ISO 90001, six Sigma)
 • ITIL certifiering
 • Dataskyddscertifieringar


Vårt erbjudande till dig

Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av informationsteknologi och tillhörande tjänster.

Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.

Kontakta oss

Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Klas Persson, Ansvarig Säkerhet Region Väst, via klas.persson@atea.se alternativt telefonnummer 0703-883627. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.

Varmt välkommen med din ansökan!

­

Atea vill samla it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2000 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass.

Liknande jobb

Liknande jobb