Senior IT-säkerhetskonsult

Förfaller i dag

Rekryterare
Atea
Plats
Göteborg
Annonserat
den 17 december 2020
Stängs
den 21 april 2021
Ref:
147748
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Är du en lagspelare som vill bli en del av landslaget? Just nu söker vi på Atea Göteborg dig som vill jobba som konsult med fokus på IT-säkerhet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.

Din roll i laget

Merparten av din tid kommer du att arbeta ute hos våra kunder inom offentlig och privat verksamhet. Du kommer att planera och utföra säkerhetstester och analyser samt vara delaktig som rådgivare kring säkerhetslösningar och kan bli involverad i allt från säljstöd, analys, design och implementation till support. Du kommer att ingå i ett team med ett antal säkerhetskonsulter samt arbeta tillsammans med andra konsulter inom Atea för att skapa de bästa lösningarna för våra kunder.

Vi söker dig som har dokumenterad erfarenhet inom säkerhetsområdet och är beredd att leverera säkerhetskompetens och förändring hos kund. Du har god förståelse för hur informationssäkerhet och IT-säkerhet skapas och upprätthålls. Resor förekommer i tjänsten.

.

Vad söker vi hos dig?

Vi tror att Du har arbetat 5-10 år med IT-säkerhet och har en hög kompetens inom ditt område. Du stävar efter att skapa mervärde för kunden och kan tänka både taktiskt och operativt. Du har planerat och utfört penetrationstester av såväl IT-infrastruktur som webb- och mobilapplikationer. Du är bekant med metoder, termer och begrepp från organisationerna OWASP och CIS och du har arbetat med säkerhetsanalyser baserat på de organisationernas rekommendationer. Du har goda kunskaper i både Windows och Unix-baserade operativsystem. Du har genomfört ett antal uppdrag i projektform och kanske handlett mindre erfarna kollegor. Kunskaper i programmering och systemdrift är meriterande.

Som person bör du:
 • Vara rådgivande och förtroendeingivande
 • Drivas av utveckling och se förändring som något roligt


För att lyckas i tjänsten som IT-säkerhetskonsult bör du ha följande kunskaper:

 • Du har god kommunikativ förmåga och kan formulera en komplex problemställning på ett enkelt sätt både på svenska och engelska
 • Du kan möta kunden och anpassa budskapet beroende på vem som är mottagare av informationen
 • Du är van att arbeta med riskhantering och diskutera risker utifrån budget och process
 • Du har ett självständigt arbetssätt samtidigt som du ska kunna arbetsleda en mindre erfaren konsult.


Meriterande egenskaper inkluderar:
 • Akademisk examen inom it-säkerhet eller annan motsvarande utbildning och erfarenhet
 • Dokumenterad ledarskapserfarenhet
 • Certifieringar (t.ex. CISSP/ OSCP/ CEH certified ethical hacker)
 • Informationssäkerhet
 • Kryptering
 • Djup kunskap inom Microsoft och AWS säkerhetsprodukter


Vårt erbjudande till dig

Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av informationsteknologi och tillhörande tjänster.

Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.

Kontakta oss

Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Klas Persson, Ansvarig Säkerhet Region Väst, via klas.persson@atea.se alternativt telefonnummer 0703-883627. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.

Varmt välkommen med din ansökan!

­

Atea vill samla it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2000 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass.

Liknande jobb

Liknande jobb