FRA

Tekniksamordnare och utvecklare till FRA

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm, Sweden
Annonserat
den 23 mars 2021
Stängs
den 11 april 2021
Ref:
2671851
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en kvalificerad tekniksamordnare till Cyberavdelningen som vill vara med i frontlinjen inom elektronisk kommunikation. För rätt person kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande verksamhet. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som tekniksamordnare hör du till avdelningen för cyberverksamhet och dess accessutveckling. Din huvuduppgift är att tillsammans med ansvariga chefer och funktioner att samordna nuvarande och kommande behov inom hård och mjukvara ur ett verksamhetsperspektiv. I tjänsten så kommer du att följa upp materialstatus och systemmaterial och agera verksamhetsföreträdare för utveckling av system och förmågor. Du kommer att arbeta med att ta fram samt förankra planer för att möta verksamhetens teknikbehov samt vara representant för livscykelhantering av tekniken.

I rollen kommer du även att vara delaktig i utvecklingen av mjukvara för att kunna prova våra analyser, samt dokumentera behovet av hård och mjukvara. Du kommer även att arbeta med att planera för att nyttja investeringsbudgeten på ett effektivt sätt samt stötta och samverka med avdelningens tekniksamordnare. Du kommer att ha kontakter både internt och externt samt medverka vid möten och konferenser. Resor i tjänsten förekommer, både inrikes och utrikes.

Du kan

Vi söker dig som är utbildad högskoleingenjör med inriktning på IT och kommunikation inklusive radio och antennlära alternativt att du har förvärvat motsvarande kunskaper genom arbetslivserfarenhet. För att vara aktuell för tjänsten så behöver du ha minst 5 års erfarenhet från utveckling inom IT/telekom. Vi ser det som ett stort plus om du även har erfarenhet från projektledning samt utvecklingsarbeten inom IT/Telekom. För att lyckas i rollen behöver du även ha kunskaper i UNIX, nätverk samt Python och C++. Om du även har kunskaper inom GNURadio ser vi det som en fördel. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska.

Du är

För att lyckas som tekniksamordnare är det viktigt att du strukturerar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt, samt tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Det är ett självständigt arbete där du behöver ha en egen initiativförmåga och förmåga att se möjligheter i teknikutvecklingen framöver. Samtidigt är det en roll som kräver god samarbetsförmåga för att gruppen tillsammans ska kunna nå sina mål. Det är viktigt att du agerar lugnt och stabilt även vid stressiga situationer och fokuserar på rätt saker och vi ser att du har förmågan att förbli motiverad även vid bakslag. Du är noggrann, kvalitetsmedveten och lägger stor vikt vid att uppnå högt ställda mål. För att trivas i rollen ser vi gärna att du tänker strategisk och har ett brett och långsiktigt perspektiv. Om du är kreativ och kommer med nya idéer och angreppssätt ser vi det som positivt.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 850 anställda som lyder under Försvarsdepartementets ansvarsområde. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Jonas Sahlén på telefon 010-557 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Vi tar enbart emot ansökningar via www.fra.se senast 2021-04-11.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb