Servicenow Systemutvecklare för Serviceförvaltning IT:s Plattform

Rekryterare
Region Stockholm
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 24 mars 2021
Stängs
den 11 april 2021
Kategori
Systemutvecklare
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du arbeta med IT för framtidens sjukvård där din insats har stor betydelse för många? Är du en lagspelare och har erfarenhet av ITSM-system eller heltäckande affärssystem? Då kan detta vara rätt utmaning för dig. Serviceförvaltning IT erbjuder en spännande roll i en av världens mest innovativa plattformar på ett modernt växande företag där det finns goda karriärmöjligheter. Vi arbetar aktivt med förbättringsarbete och tillämpar ett processorienterat arbetssätt där du självklart är med och påverkar och bidrar.
 

Vår kultur kännetecknas av våra värdeord: kompetens, öppenhet, pålitlighet och samverkan.  Vi arbetar aktivt med förbättringsarbete och tillämpar ett processorienterat arbetssätt där du självklart är med och påverkar och bidrar.

Till enheten  IT-stöd och Ärendehantering söker vi nu en Systemutvecklare för vår implementering av Servcienow plattform. Du kommer också att samarbeta med övriga systemspecialister inom Serviceförvaltning (SF) IT.

Arbetsuppgifter:

SF IT:s implementation av Servicenow stödjer flera verksamhetsområden inom SF IT.  För att utnyttja möjligheter som plattformen erbjuder samt ta fram lösningar enligt de krav som SF IT har behöver förvaltningen för IT-stödet förstärkas. Flera funktioner kommer att implementeras för att effektivisera och stödja förbättringar i verksamheten.

Du kommer att vara en viktig del av ett utvecklingsteam som förvaltar och anpassar verktyget för behoven från beslutade processer och framöver även för övriga beslutade processer i verksamheten.  ​Du kommer arbeta i teamet med en agil systemutvecklingsprocess och med mycket väl fungerande planering och samarbete med våra kravställare. 

Kvalifikationer:                                                                                                 

 • Minst 3 års högskoleutbildning med datainriktning t.ex. systemvetenskaplig utbildning eller civilingenjör med datainriktning eller motsvarande kunskaper samt mer än 3 års erfarenhet av IT på en hög nivå i en mix av roller som t ex seniorutvecklare, arkitekt eller specialist.
 • Mer än 3 års erfarenhet av att designa och bygga lösningar för affärsssystem på en Servicenow plattform.
 • Flera Servicenow certifieringar och erfarenhet av scripning i Servicenow (Business Rules, UI pages, Events/Actions osv).
 • Vara affärs- och tjänsteorienterad och ha övergripande kunskap om IT och ett stark intresse för att skapa bästa lösningar till verksamheten.
 • Ha lätt för att kommunicera i tal och skrift, både när det gäller svenska och engelska.
 • Övergripande kunskaper inom IT-infrastruktur, stor erfarenhet av integrationslösningar och ServiceNow -implementationer.
 • Erfarenhet av tjänstehantering samt hur olika ITSM-system stödjer tjänster
 • Erfarenhet av att arbetat enligt service management konceptet och kunskap om webbteknologier så som javascript och Web Services.
 • Förmåga att skapa god laganda genom att visa intresse och förstå andra.

Extra meriterande är:

 • Erfarenhet av att konfigurera ServiceNow instanser. 
 • Erfarenhet av det agila arbetssättet.

Vi ser att du har en bakgrund av liknande arbetsuppgifter och ser det som en styrka att du arbetat i större företagsmiljöer.

Personliga egenskaper:

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för rollen. Du är därför troligen:

 • Serviceminded och har hjälper gärna dina kollegor och har lätt att sätta sig i kundens behov.
 • Självständighet i ditt arbetssätt och starkt eget driv men samtidigt din förmåga att passa in i gruppen är lika viktig som att leverera det man lovat.
 • Bra på att lära dig nya saker och att hitta information och lösningar.
 • Lätt att samarbeta med i ett team. 
 • Initiativrik och självgående med ett strukturerat arbetssätt.
 • Bra på att förstå processer och att designa flöden som stödjer processerna.

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

 

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
http://www.sll.se/

Liknande jobb

Liknande jobb