Polismyndigheten

Teknikspecialist inom Linux till IT-avdelningen i Stockholm

Förfaller i dag

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholms län
Annonserat
den 24 mars 2021
Stängs
den 20 april 2021
Ref:
C51844/2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Nu söker vi en driven medarbetare som vill utvecklas i rollen som teknikspecialist inom Linux till vår sektion Digital Arbetsplats. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. Våra system används i polisernas vardag dygnet runt, året runt. Från att ha säker gränsövervakning, ingripanden mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång. Polismyndighetens IT-avdelning har cirka 970 anställda som tillsammans sköter drift, underhåll och utveckling av IT-stödet till myndighetens olika verksamhetsområden.

Inom sektionen för digital arbetsplats och klientgrupperna hanterar vi sådant som hör till polisernas IT-arbetsplats. Uppdraget består av att hantera allt från upphandling och certifiering av hårdvara, central hantering av klientplattformar och telefoner samt flertalet kontorsapplikationer och polisens utskriftsförmåga. Vi arbetar med att förvalta och utveckla tekniken för det långsiktiga, men behöver ibland tänka snabbt och svara upp mot plötsliga behov då verksamheten styrs av händelser i samhället. Alla polisens anställda är brukare av våra tjänster vilket ställer höga krav på oss att leverera med hög tillgänglighet och god kvalitet.

Arbetsbeskrivning

Vi behöver stärka vårt klientteam med kompetens inom hantering av Linuxbaserade klienter. Som teknikspecialist kommer du hantera både drift av befintlig miljö samt utveckla nya Linuxbaserade klienter mot polisverksamhetens behov. I ditt arbete kommer du att arbeta nära andra grupperingar som exempelvis andra teknik- och utvecklingsgrupper, it-säkerhetsgrupper och tekniker i landet. Vi strävar efter att ligga i framkant med vår teknik och arbetar nära våra leverantörer och du kommer vara en rådgivande resurs för de interna och externa uppdrag som har beröringspunkter till polisens infrastruktur för Linuxklienter. Arbetsuppgifterna innebär också att medverka och kunna föreslå en framtida IT-arkitektur inom området.

Som teknikspecialist kommer dina arbetsuppgifter bland annat bestå av:

 • Daglig drift av vår infrastruktur för hantering av Linuxklienter
 • Omsätta krav till tekniska lösningar med lämpliga tekniska val
 • Följa upp och kvalitetssäkra leveranser
 • Bistå med idéer och initiativ i det löpande förbättringsarbetet av både rutiner och processer


Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • eftergymnasial examen inom IT eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • minst ett års erfarenhet av Linux
 • erfarenhet av skriptning
 • erfarenhet av programmering i t.ex. python eller java
 • goda kunskaper i svenska både i tal och skrift

 • Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

 • erfarenhet av Open Source
 • erfarenhet av Jenkins, GIT och CI/CD-pipelines
 • erfarenheter av drift- och utvecklingsmiljöer där det ställs höga krav på tillgänglighet och säkerhet
 • erfarenhet av containerteknik, t.ex. docker
 • erfarenhet inom området IT-säkerhet t.ex. kryptering, PKI och certifikathantering


Personligt egenskaper
Vi söker dig som vill utvecklas i rollen som teknikspecialist, du är driven och tar egna initiativ. Då rollen innebär många kontaktytor ser vi det som en självklarhet att du samverkar och kommunicerar med andra på ett smidigt sätt för att nå gemensamma mål. Arbetsuppgifterna ställer även krav på fatt du är flexibel och lösningsorienterad.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Christer Holmsten TF Gruppchef 010-563 89 72 Anna Billengren HR-konsult anna.billengren@polisen.se

Fackliga företrädare

Fredrik Bergh, SACO, tfn 010-563 91 37 Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710 Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 77 092 Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627

Övrig information

Arbetsort: Stockholm
Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Teknikspecialist, IT-avdelningen

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens rekryteringssystem Visma Recruit.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg